На Хмельниччині понад 50% заборгованості за газ складають борги субсидіантів

На Хмельниччині понад 50% заборгованості за газ складають борги субсидіантів

Лише 37 % мешканців Хмельницької області справно сплачують за спожитий газ, решта – мають борги

У Хмельницькій області державну допомогу на послуги з газопостачання отримують 62% всіх споживачів газу. З них 57% мають заборгованість за блакитне паливо перед газопостачальною компанією, яка сягнула 166 млн грн. Наявність боргу за газ позбавляє цих споживачів можливості в подальшому отримувати субсидії. Про це повідомляє прес-служба «Хмельницькгаз Збуту».

Загальна заборгованість подолян за спожите блакитне паливо на 1 березня 2018 року складає майже 3330 млн грн., що на 14% більше, ніж рік тому. Лише 37 % мешканців Хмельницької області справно сплачують за спожитий газ, решта – мають борги. Борг споживачів-субсидіантів складає 51% в загальній заборгованості побутових споживачів перед ТОВ «Хмельницькгаз Збут».

«Хочу нагадати нашим споживачам-отримувачам субсидій, що незабаром буде призначатися державна допомога на газ в міжопалювальний період, - інформує директор «Хмельницькгаз Збут» Олександра Панькевич. – На жаль, більша частина нинішніх субсидіантів ризикують залишитися без необхідних коштів, адже мають заборгованість. Згідно із вимогами законодавства, органи соціального захисту не зможуть призначити державну допомогу споживачам-боржникам».

«Хмельницькгаз збут»  звертається до подолян-субсидіантів з проханням терміново розрахуватися за використаний природний газ, щоб і надалі отримувати субсидію. Водночас, при споживанні газу в межах субсидійної норм, проводити оплату обов’язкової частки платежу. В разі використання газу понад соціальну норму – різницю сплачувати по повній вартості енергоносія. 

Нагадаємо, що з 1 травня 2018 року наявність у споживачів двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг позбавляє їх права на отримання державної допомоги на наступні періоди згідно постанови КМУ від 26.04.2017 р.№300

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: