Найбільша міжнародна платіжна система UnionPay виходить на ринок України

Найбільша міжнародна платіжна система UnionPay виходить на ринок України

Передбачається, зокрема, здійснення емісії платіжних карток UnionPay банками України

Найбільша у світі за кількістю емітованих платіжних карт міжнародна платіжна система UnionPay International виходить на український ринок. 12 листопада Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Національного банку України узгодив умови та порядок її діяльності в Україні. Про це інформує прес-служба національного регулятора.

На першому етапі платіжна система UnionPay International надаватиме в Україні послуги еквайрингу, видачі готівки та оплати товарів і послуг за платіжними картками UnionPay.

Надалі передбачається і здійснення емісії платіжних карток UnionPay банками України.

Нагадаємо, у липні під час зустрічі голови НБУ Якова Смолія та першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової з президентом міжнародної платіжної системи UnionPay International Ші Венчао сторони підтвердили спільне зацікавлення у подальшій співпраці. Зокрема було обговорено регуляторні процедури виходу міжнародної платіжної системи Union Pay International на український ринок та аспекти можливої співпраці китайської платіжної системи із Національною платіжною системою ПРОСТІР.

Міжнародна платіжна система UnionPay International стала четвертою в Україні міжнародною картковою платіжною системою, платіжною організацією якої є нерезидент. Три інші - MasterCard, VISA і American Express.

Нагадаємо, JCB – найбільша платіжна система Японії і одна з п'яти найбільших платіжних систем світу за обсягом випущених платіжних карток та обсягом операцій з оплати товарів та послуг – зацікавлена у виході на український ринок.

China UnionPay — національна платіжна система Китаю створена у 2002 році з ініціативи державної ради та Народного банку Китаю. Її акціонерами є більше 200 фінансових установ; найбільшому акціонерові належить до 6% акцій. Станом на серпень 2016 року, платіжні карти UnionPay приймаються в 157 країнах світу, зокрема, в більш ніж 1 млн банкоматів.

UnionPay займає перше місце в світі за кількістю випущених пластикових карт, сукупна емісія карт UnionPay в світі досягла 3,4 млрд карт, на початок 2015 випущено понад 4 млрд карт, а за сукупним обсягом транзакцій UnionPay обходить Visa і виходить на перше місце.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: