Об'єднана гірничо-хімічна компанія звинуватила Фонд держмайна у блокуванні роботи підприємства

Об'єднана гірничо-хімічна компанія звинуватила Фонд держмайна у блокуванні роботи підприємства
Фонд держмайна скасував до «кращих часів» приватизацію Об'єднаної гірничо-хімічної компанії

За вказівкою Фонду держмайна в ОГХК зникли сервера, печатка компанії. Співробітників не допускають до роботи, - повідомляє пресслужба підприємства

Юридичний відділ Об'єднаної гірничо-хімічної компанії (ОГХК) звернувся до правоохоронців з приводу крадіжки в компанії. Про це повідомляє пресслужба компанії. За її даними, поки легітимний керівник ОГХК Михайло Макаров знаходиться на лікарняному листі, тимчасовий його заступник, призначений Фондом держмайна в карантин, без конкурсу, Пітер Девіс, він же колишній співробітник проросійської Glencore, повністю паралізував роботу офісу компанії.

«Зранку 21 квітня співробітники компанії не можуть потрапити в офіс. Там змінені замки, виставлено охорону. Працівників не пускають на робочі місця. Відсутній доступ до серверів, печатки ОГХК і журнал реєстрації документів», - повідомляє пресслужба компанії.

Недопуск працівників на роботу - грубе нехтування законодавством. Воно завдасть шкоди бюджету країни і самої ОГХК, яку ще кілька місяців тому збиралися продати на відкритому конкурсі за вигідною ціною. «В результаті таких дій колективу компанії не буде нарахований аванс заробітної плати, не будуть сплачені з нього податки, зірветься подача фінансової звітності за 1 квартал, в результаті чого компанії будуть нараховані штрафи. Зупиниться робота з фінансового аудиту ОГХК за 2019 р з компанією Baker Tilly», - зазначає пресслужба. 

«Відповідально заявляємо, що британський громадянин, Пітер Девіс, погано володіє українською мовою і вітчизняним законодавством. Він, здійснює свої згубні для стратегічного підприємства дії виключно за вказівкою свого куратора - заступника голови Фонду держмайна Сергія Ігнатовського і його шефа - Дмитра Сенниченка».

Дивно, що саме так акціонер - Фонд держмайна, - бачить «ефективну» роботу стратегічної титанової компанії і її підготовку до «прозорої» приватизації. До слова, приватизацію ОГХК, як і інших флагманів української промисловості, Фонд скасував до «кращих часів».

На що хочемо звернути увагу? Якось дивно збіглося скасування приватизації з посиленням влади на ОГХК Пітера Девіса, Те, що він не патріот України і підприємства - стало очевидним з вчинених  ним дій у відношенні колективу компанії. Чиї інтереси він «проштовхує» через Сенниченко-Ігнатовського? Думаємо, це предмет розслідування правоохоронних органів. Сподіваємося отримати від них компетентну оцінку рішень нерезидента, який не пускає співробітників ОГХК виконувати свій трудові обов'язки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: