Підприємці Дніпропетровщини за чотири роки виграли через систему ProZorro тендерів на 115 млрд грн

Підприємці Дніпропетровщини за чотири роки виграли через систему ProZorro тендерів на 115 млрд грн
Валентин Резніченко перевів всі держзакупівлі в систему ProZorro у 2015 році

Підприємці Дніпропетровщини виявилися найбільш підготовленими до використання ProZorro, - Резніченко

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко оприлюднив статистику, згідно з якою, починаючи з літа 2015 року підприємці і фізичні особи, зареєстровані на території Дніпропетровської області, виграли торгів на суму 115 млрд грн в системі держзакупівель ProZorro.

«Буквально відразу після того, як президент Петро Порошенко призначив мене головою обласної адміністрації, я розпорядився перевести всі держзакупівлі в систему ProZorro. Більш того, ми стали першою областю в Україні, що перевела в цю систему і, так звані, допорогові закупівлі, хоча могли цього не робити. І тепер, коли мене запитують, як ми створюємо нові робочі місця і покращуємо бізнес-клімат, я відповідаю, що саме так. ProZorro - один з ефективних способів досягти цього», - сказав Резніченко.

За словами голови ДОДА, завдяки переведенню всіх закупівель в цю систему до того, як це стало обов'язковим, підприємці Дніпропетровської області виявилися найбільш підготовленими і більш досвідченими у використанні ProZorro.

«Я хочу подякувати всім, хто вірив в нас, хто впроваджував ProZorro разом з нами, і, звичайно, платників податків Дніпропетровської області. Все, що ми будуємо, - це сплачені вами податки і децентралізація влади, ініційована президентом Петром Порошенком», - заявив Резніченко.

Використовуючи ProZorro, з 2015 до кінця 2018 року Дніпропетровська ОДА побудувала і реконструювала понад 500 місцевих доріг протяжністю 1500 км, більше 100 об'єктів альтернативної енергетики, 62 водоводи (400 км), 44 школи, 51 дитячий садок, 20 спортивних об'єктів і 40 освітньо-спортивних комплексів, 30 медустанов, впровадила інклюзивну освіту в 225 школах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: