Підвищення ціни на українське вугілля знижує залежність від імпорту палива - профспілка

Підвищення ціни на українське вугілля знижує залежність від імпорту палива - профспілка
За словами профспілкового лідера, якщо збільшується видобуток на державних шахтах і реалізується вугілля в Україні, то так, підвищення ціни на вугілля знижує залежність від імпорту палива

Голова Незалежної профспілки гірників Донбасу підкреслив, що потрібно зробити все, щоб на українській території шахти працювали в повну силу, забезпечуючи паливом станції

Підвищення ціни на вугілля державних шахт до 2800 грн за 1 тонну разом зі збільшенням видобутку дозволить знизити закупівлі імпортного вугілля. Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників Донбасу Микола Волинко.

За словами профспілкового лідера, якщо збільшується видобуток на державних шахтах і реалізується вугілля в Україні, то так, підвищення ціни на вугілля знижує залежність від імпорту палива.

«Свого часу Чехія закрила шахти через дешеве польське вугілля. А в Польщі була програма для експортерів вугілля. І болгари на це пішли», - підкреслює Волинко.

Голова Незалежної профспілки гірників Донбасу підкреслив, що потрібно зробити все, щоб на українській території шахти працювали в повну силу, забезпечуючи паливом станції.

Як раніше повідомлялося, з 1 січня 2019 року в Україні підвищили ціну вугілля на державних шахтах до 2800 грн за тонну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: