Уряд наступного року виділить на субсидії понад 55 млрд гривень

Уряд наступного року виділить на субсидії понад 55 млрд гривень

Під час засідання міжвідомча робоча група ухвалила рішення про механізм надання субсидій у грошовій формі

Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів доручив передбачити у держбюджеті на 2019 рік кошти для виплати субсидій у грошовій формі. Про це повідомила прес-служба МЕРТ.

«Наразі проект Закону України «Про державний бюджет України на 2019 рік» передбачає субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 55,1 млрд грн», — йдеться у повідомленні.

11 жовтня перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів провів перше засідання Міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо монетизації житлових субсидій.

За результатами засідання робочої групи, Міністерство фінансів та Міністерство соціальної політики повинні опрацювати питання щодо розподілу передбаченої в проекті державного бюджету на 2019 рік субвенції на:

  • програму Міністерства соціальної політики для виплати пільг та субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг в грошовій формі,
  • субвенцію Міністерству фінансів для проведення розрахунків з надавачами послуг за надані пільги та субсидії.

Під час засідання міжвідомча робоча група ухвалила рішення про механізм надання субсидій у грошовій формі. Монетизація житлових субсидій проходитиме в три етапи. Перший етап має розпочатись 1 січня 2019 року та розповсюджуватиметься на тих громадян, які будуть звертатися по субсидію з новим пакетом документів. На другому етапі до монетизації мають бути долучені громадяни, яким буде призначена субсидія на неопалювальний період 2019 року. На третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: