Засновник скандально відомого «Меркурія» повернувся в Україну і стверджує, що нікому нічого не винен

Засновник скандально відомого «Меркурія» повернувся в Україну і стверджує, що нікому нічого не винен
Семен Юфа

За даними Семена Юфи, переважна більшість пайовиків «Меркурія» отримала свої гроші

Семен Юфа, легендарний «бізнесмен із буремних 90-х», обличчя сумнозвісного товариства «Меркурій», лише через 23 роки після своєї імміграції до Ізраїлю повернувся в Україну. В інтерв’ю «Главкому» Семен спростував чутки про те, що він нібито «втік до Ізраїлю від вкладників “Меркурія”, з якими не розрахувався». 

«“Меркурій” був кооперативом. Що таке кооператив? Кооператив — це колективне управління, коли є голова, є правління, є люди, які безпосередньо ухвалюють якісь рішення. Зникнення однієї особи ніяким чином не змінює сюжет», — пояснює Юфа.

За його словами, на той момент, коли він вирушав до Ізраїлю, тільки нерухомість, що була на балансі підприємства, оцінювалася в $23 млн, а вся заборгованість пайовиків становила близько $514 тис.

«Про цю суму знаю з протоколу, який я підписував, коли приїжджали представники прокуратури в Ізраїль, — говорить бізнесмен. — По суті це 2-3%, які можна було погасити, продавши одну квартиру або один якийсь об'єкт. Наскільки мені відомо, переважна більшість пайовиків отримала свої гроші».

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Семен Юфа: Бандитів я ніколи не боявся. З ними можна було домовиться. А ось менти — непередбачувані і безпринципні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: