«Житомиргаз Збут» перерахував до держбюджету 167 млн грн невикористаних субсидій

«Житомиргаз Збут» перерахував до держбюджету 167 млн грн невикористаних субсидій

У Житомирській області в опалювальному сезоні 2017/2018 субсидії на оплату за послуги газопостачання отримали 184 тис. клієнтів

Кабмін зобов'язав «Житомиргаз Збут» разом з установами соціального захисту населення провести розрахунок сум невикористаної субсидії на газ. Повернуто 167 млн гривень невикористаних субсидій з 73 тисяч особових рахунків споживачів газу Житомирської області.

Урядом передбачено повернення до державного бюджету частини невикористаної суми субсидії з особових рахунків споживачів. Розрахунок і повернення надлишків субсидій Кабінет міністрів зобов'язав провести до 1 червня компаніям, які є постачальниками газу.

«У Житомирській області в опалювальному сезоні 2017/2018 субсидії на оплату за послуги газопостачання отримали 184 тис. клієнтів. Це 51% від загальної кількості побутових споживачів. До державного бюджету було повернуто 167 млн грн», - розповів директор «Житомиргаз Збут» В'ячеслав Тарасов.

Суми субсидій, які повернуті в бюджет, можна побачити в особистому кабінеті на сайті 104.ua або безпосередньо в рахунках з оплати послуг газопостачання за травень 2018 року.

Постановою Кабінету міністрів України від 27 квітня 2018 №329 внесено зміни до порядку розрахунку і повернення до державного бюджету сум субсидії на оплату послуг газопостачання для побутових споживачів, які використовують газ для приготування їжі, підігріву води і опалення. Постанова набула чинності з моменту її офіційного опублікування - 27.04.2018 року.

Також кожен споживач може самостійно розрахувати суму невикористаної субсидії за опалювальний період за формулою: N г = CГ - Hг, де:

Nг - невикористана сума субсидії на оплату послуги з газопостачання, гривень;

CГ - загальна сума нарахованої субсидії на оплату послуги з газопостачання, гривень;

Hг - загальна вартість фактично використаного природного газу за період отримання субсидії в опалювальний сезон, гривень.

Звертаємо увагу споживачів природного газу: згідно з рішенням Кабміну, споживачі, які використовують газ для індивідуального опалення, можуть отримати частину невикористаної суми субсидії. Вся інформація про такі розрахунки знаходиться виключно в місцевих управліннях з питань соціального захисту населення.

Тим часом, заборгованість державного бюджету з пільг та субсидій перед ТОВ «Житомиргаз Збут» на 1 липня 2018 року за надані послуги поставки природного газу складає 137 млн грн (без фактичного нарахування за червень 2018 року).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: