Жорсткий Brexit обійдеться ЄС у 16,5 млрд євро

Жорсткий Brexit обійдеться ЄС у 16,5 млрд євро
Одна тільки Німеччина має до кінця 2020 року додатково внести в бюджет ЄС до 4,2 млрд євро

Вихід Великої Британії зі складу Євросоюзу без угоди з Брюсселем загрожує додатковим фінансовим тягарем для інших членів ЄС. Про це свідчать дані брюссельського аналітичного центру Bruegel.

Brexit без угоди призведе до нестачі 16,5 млрд євро в бюджеті Європейського Союзу, йдеться в листі Bruegel в бундестаг. У подібному випадку одна тільки Німеччина має до кінця 2020 року додатково внести в бюджет ЄС до 4,2 млрд євро. При цьому додаткові доходи ФРН від митних надходжень становитимуть близько 200 млн євро, зазначають експерти. Британія є другим після Німеччини платником до бюджету Євросоюзу.

Раніше про можливе додаткове фінансове навантаження для ФРН в подібній ситуації попередив комісар ЄС з бюджету Гюнтер Еттінгер. Водночас він не виключив, що парламент Великої Британії схвалить угоду про вихід країни з ЄС.

Разом з тим, Федеральне об'єднання торгово-промислових палат Німеччини (DIHK) особливо виділяє високе навантаження у вигляді митних зборів. За оцінкою DIHK, компаніям з ФРН доведеться щорічно платити мита загальною величиною в 3 млрд євро за експорт товарів до Великобританії в разі її виходу з ЄС без укладення угоди з Брюсселем.

Нагадаємо, парламент Великобританії 15 січня проведе голосування за угодою з ЄС про Brexit, про що з Брюсселем домовилася Тереза Мей.

За оцінками британських промисловців, вихід із ЄС без угоди може загрожувати економіці Об’єднаного королівства втратою 8% ВВП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: