Активісти хочуть вручити Венедіктовій «орден Путіна»

Активісти хочуть вручити Венедіктовій «орден Путіна»
18 грудня під Офісом генпрокурора відбудеться протест проти переслідування добровольця Миколи Лисенка

Відомство Венедіктової отримає від добровольців «спеціальну відзнаку «ЛНР»

У п’ятницю 18 грудня перед офісом генеральної прокуратури у Києві активісти організації «Друзі батальйону Айдар» проведуть акцію, під час якої відбудеться «нагородження» цього відомства – так званим орденом Путіна.

Активісти відзначають, що відомство Венедіктової отримає «спеціальну відзнаку «ЛНР» за їхню боротьбу проти українських добровольців. 

Йдеться, зокрема про справу щодо колишнього бійця батальйону «Айдар» – Миколи «Оса» Лисенка, якого ще у 2015 році звинуватили у руйнації меморіалу загиблим у Другій світовій війні на Черкащині. Сам боєць розповідав, що сталася прикра помилка і він не збирався нівечити пам’ятник.

«Одного разу пізно ввечері чуємо: щось пиляють ножівкою, і як раз з того боку, де стояв будинок. До нього метрів 500 було, але ночі в селі тихі: це не місто. Кішка на іншому кінці села нявкне – чутно, – розповідав Лисенко виданню «Крапка» про цей інцидент. – Отже, пішли ми подивитися, що відбувається у дворі будинку, який зібралися купувати. Дорога пролягала через парк, повз меморіал загиблим у Другій світовій війні. І по дорозі на нас налітають двоє. Між нами відбулася… не сказати, що бійка… Коротше кажучи, один вдарив мене палицею по голові та втік. Виявляється, вони теж почули скрегіт і вирішили, що це ми пиляємо залізо біля пам’ятника».

Вранці порушили кримінальну справу. Нібито ветеран хотів зрізати труби, які колись були флагштоком (мабуть, щоб потім здати їх на металобрухт).

Зазначимо, що Микола Лисенко був у числі перших, хто створював батальйон «Айдар» та у його лавах боронив Україну з перших днів війни проти російських окупантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: