Чому опалювальний сезон розпочнеться не для всіх киян

Чому опалювальний сезон розпочнеться не для всіх киян

«Чому немає тепла?». Саме цим питанням задаються деякі кияни на початку кожного опалювального сезону. Доволі важко дати однозначну відповідь на цю загадку, однак ми все ж таки спробуємо.

У пошуках відповіді ми звернулися до головного інженера одного з ЖЕКів Шевченківського району м. Києва. Розкриваючи зазначену тему, наш респондент виділив кілька основних причин неякісного опалення  осель киян:

1) Старі теплотраси та труби

Враховуючи поважний вік більшої частини київських теплотрас, нерідкими є аварійні ситуації, котрі виникають під час їхнього тестування. Звичайно, наслідки аварій можна усунути шляхом заміни частини трубопроводу, однак навіть ці кроки повністю не вирішують нагальні проблеми.

І не дивно, бо товщина стінок новопрокладених труб не перевищує 1-2 мм. при стандартній нормі в 3-5 мм. Окрім того, при  прикладанні нові труби не ізолюються належним чином.
Зважаючи на це, чи варто дивуватися проблемам з опаленням ?

2) Забиття труб

Кожен трубопровід оснащений так званими «грязовиками», котрі виконують роль своєрідних фільтрів та соплами, котрі регулюють тиск подачі води. На жаль, згадані елементи трубопроводу досить часто забруднюються найрізноманітнішим сміттям (щебенем, деревиною та ін.), що у свою чергу відбивається і на якості опалення.

3) Застарілі котельні

Більшість київських котелень не може  видати ту потужність, яка необхідна для нормального опалення.

4) Нестача кадрів, зайнятих у сфері комунальних послуг

Комунальним підприємствам банально не вистачає персоналу для усунення всіх аварійних ситуацій. Причини цього явища досить прості та прозаїчні: по-перше, в останні роки в багатьох  комунальних підприємствах відбулося скорочення штату; по-друге, низька зарплата комунальників (мінімальна — 2 тис. грн.)  при далеко неофісних умовах праці, явно не заохочує останніх залишатися на своєму старому робочому місці.

Завершуючи нашу статтю, плекатимемо надію, що всі ці недоліки будуть вирішені найближчим часом, а поки що давайте запасемося теплим чаєм та ковдрами.

Нагадаємо, що столичний очільник Віталій Кличко розпорядився подати тепло до житлових будинків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: