Цього року у Києві з’являться нові пляжі

Цього року у Києві з’являться нові пляжі

Всього у столиці працюватимуть 13 пляжів

У Києві в цьому році з'явиться два нових пляжі. Всього буде працювати тринадцять, з них сім отримають статус «Блакитного прапора».

Статус пляжу в новому сезоні отримають «Веселка» на Микільській Слобідці і «Галера» на Корчуватому. У минулому році вони функціонували лише як зони відпочинку біля води. Відмінність: наявність рятувальних пунктів, туалетів, питної води і медпункту. Але на обох зонах провели капітальні ремонти та в цьому році вони зафункціонують як повноцінні пляжі. Про це Інформатору розповів прес-секретар КП «Плесо» Євген Кобан.

Ще 4 пляжі отримають статус «Блакитного прапора». Це зони, які відповідають міжнародним стандартам. На таких пляжах інший сервіс і спеціально змінюється пісок. Для дітей проводять освітню програму на екологічну тематику. Крім того, люди на інвалідних візках можуть купатися у водоймах.

«Уже в минулому році у нас було таких три пляжі. На них є спеціальні інвалідні коляски для купання у водоймі. Люди з обмеженими можливостями могли зателефонувати, сказати в який час планують відпочинок і рятувальники все готували до їх приходу», - розповів Кобан.

Крім того пляжі «Блакитного прапора» вносяться в європейські путівники. Це означає, що вони рекомендовані для відвідування. У Києві в минулому році це були пляжі «Золотий» і «Дитячий» на Гідропарку, а також «Пуща-Водиця». У цьому сезоні до них приєднаються «Венеція» і «Молодіжний» на Гідропарку, а також новачки «Веселка» і «Галера».

Також, як і в минулих сезонах, працюватимуть пляжі на озерах Вербному і Тельбін, «Райдужний» на Воскресенці, «Передмістна Слобідка» на Гідропарку, «Центральний» на Трухановому острові та «Чорторий» між Оболонню і Троєщиною. Відзначимо, що в Києві найбільша кількість пляжів у всій Європі на внутрішніх водоймах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: