До ботсаду розпочалося паломництво: розквітли магнолії (фотогалерея)

До ботсаду розпочалося паломництво: розквітли магнолії (фотогалерея)
У Києві цвітуть магнолії
Фото: Громада Київщини

У столичному ботанічному саду ростуть 65 видів, гібридів і декоративних форм магнолій

У столичному ботанічному саду ім. Фоміна почали розпускатися рожеві, білі, кремові, червоні магнолії. Цьогоріч вчасно – у середині квітня. Тож вже кілька днів до парку у центрі міста йде багато киян, аби сфотографуватися з великими квітками.

Першими з’явилися білі квіти. За ними підуть – рожеві.

Дерево отримало назву на честь французького ботаніка П’єра Маньоля у 1703 році. Магнолії належать до стародавніх квіткових рослин. Рід відокремився в ті часи, коли бджіл ще не було, тому квіти цих рослин пристосовані до запилення за допомогою жуків.

Звісно, магнолія – екзотична для України рослина, адже в природних умовах вона росте в Південно-Східній Азії, Японії, Китаї, на Корейському півострові, частково в Південній Америці. У київському ботсаду їх вирощують понад століття. За цей час кущі та дерева встигли адаптуватися до київських реалій – з роками стали більш витривалими до клімату.

Нині у старому ботанічному саду ростуть 65 видів, гібридів і декоративних форм магнолій. Усього – понад 300 рослин. Це найбільша колекція в Україні.

Аби подивитися гарні квіти, краще не чекати вихідних, коли до ботсаду піде натовп, а йти вже у будні. А ще краще зранку – тоді можна відчути тепло від пелюсток магнолії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: