Добудову скандального «будинку Білозір» на Подолі заборонили

Добудову скандального «будинку Білозір» на Подолі заборонили
Будівництво на вулиці Мирній, 2/1 зупинено
Фото: Ольга Балицька, Facebook

Початок будівельних робіт та введення об’єкту будівництва у експлуатацію були здійснені з грубим порушенням законодавства

31 березня Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю Києва скасовано право на початок будівельних робіт та реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації на вулиці Мирній, 2/1, відомого як скандальний «будинок Білозір».

Про це повідомила депутат Київради Ольга Балицька на своїй сторінці у Facebook.

Вона нагадала історію зведення будинку: «На вулиці Мирній, 2/1 незаконно, всупереч функціональному призначенню земельної ділянки будують будинок. На територіях житлової садибної забудови зараз заборонено будівництво вище трьох поверхів, але у будинку по вулиці Мирній, 2/1 станом на березень цього року їх було вже десять».

Балицька зазначила, що поверховість будинку важлива не лише через функціональне призначення землі, а й через відповідальність, яка настає у результаті будівництва. Для будинків вище 4 поверхів клас відповідальності становить СС2, для будинків у 4 поверхи і нижче – СС1. Залежно від класу відповідальності, різняться документи, які забудовник має подати для отримання дозволу на будівництво та введення будинку у експлуатацію, і чим вище клас, тим фактично важче їх отримати.

За її словами, забудовник Мирної, 2/1 «примудрився порушити одночасно все – і заборонені десять поверхів збудував, і повідомлення про початок виконання будівельних робіт та декларацію про готовність об’єкта до експлуатації зареєстрував за класом наслідків СС1, тобто так, нібито поверхів чотири».

«Таким чином, початок будівельних робіт та введення об’єкту будівництва у експлуатацію були здійснені з грубим порушенням законодавства у сфері містобудівної діяльності. І хоча абсурдність і явна незаконність дій забудовника очевидні, а зайві поверхи видно неозброєним оком, із скасуванням вищезазначених документів виникли проблеми, бо з 18 березня 2020 року постановою Кабміну був зупинений Порядок здійснення державного архітектурно-будівельного контролю. Однак вчора, 31 березня, Київський ДАБК видав наказ, яким скасував і право на початок виконання будівельних робіт, і реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації на вулиці Мирній, 2/1! Копія наказу вже була направлена до ДАБІ для виключення відповідних документів із реєстру», - повідомила Балицька.

Як відомо, будівництво отримало назву «будинок Білозір» через те, що ділянка належить Оксані Білозір — екснардепу та артистці. Вона отримала ділянку 0,08 га на вул. Мирній, 2/1 в приватну власність у 2004 році для будівництва житлового будинку. У жовтні 2016 року Білозір за договором передала її під забудову Івану Владу з с. Біла Церква Закарпатської області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: