Головний патрульний Києва уникнув покарання за порушення правил на дорозі

Головний патрульний Києва уникнув покарання за порушення правил на дорозі
Керівник патрульної поліції Києва уникнув покарання за порушення правил на дорозі

Юрій Зозуля вини не визнав і не сплатив штрафу

Львівський активіст Святослав Літинський через суд довів, що екс-начальник патрульної поліції Львова Юрій Зозуля, який нині обіймає аналогічну посаду в Києві, порушує правила дорожнього руху. Про це пише zaxid.net.

Однак керівник патрульної поліції Києва свою вину не визнав і не сплатив штрафу, а судові витрати сплатили з бюджету поліції.

Як повідомив Святослав Літинський, йдеться про випадок, який стався 7 січня під час акції «Різдво з патрульними», в межах якої патрульні у 14-ти містах України катали дітей у своїх службових автомобілях. У Києві Юрій Зозуля возив дітей на передньому пасажирському сидінні без жодних засобів безпеки і як доказ цього є фото з сайту патрульної поліції Києва.

26230004_1988085368126654_4465407536722150791_n

«Я звернувся до патрульної поліції з тим, що Зозуля порушив пункт 21.11 (б) правил дорожнього руху, та попросив їх дати йому усне попередження. Попередження – це дуже легка, але все ж форма покарання, тим більше, якщо людина відома у суспільстві. У поліції відповіли, що мою заяву не будуть розглядати і порушення немає, – сказав Святослав Літинський. – Мене б задовольнило, якби Зозуля визнав свою вину. Але в такому разі я вирішив добитись для нього справедливого штрафу аналогічно, як за такі порушення штрафують простих українців».

Активіст звернувся до Львівського окружного адміністративного суду з вимогою зобов’язати Департамет патрульної поліції порушити дисциплінарне провадження проти Юрія Зозулі за це порушення. 26 лютого суд задовольнив ці вимоги. Тоді Департамент патрульної поліції спробував оскаржити це рішення в апеляційному порядку, однак впродовж майже трьох місяців не сплатив судовий збір. Відтак Львівський апеляційний суд тричі відмовив приймати цю скаргу до розгляду. Після цього Департамент патрульної поліції подав касаційну скаргу до Касаційного адміністративного суду, однак і там відмовили та залишили в силі рішення суду першої інстанції.

Однак навіть після цього патрульні відмовились добровільно виконати рішення суду. Тож активіст звернувся до виконавчої служби й 11 вересня у цій справі було порушено виконавче провадження, за яким з Департаменту патрульної поліції стягнули виконавчий збір у розмірі чотирьох мінімальних зарплат в Україні, тобто 14892 грн.

«Фактично поліція заплатила гроші платників податків, а їх мав би заплатити Юрій Зозуля. А якщо додати ще судові збори у всіх трьох інстанціях, то він винен державі 18 тис. грн. Термін для сплати адміністративного штрафу – два місяці з моменту вчинення правопорушення, а термін для дисциплінарного стягення – півроку. Обидва терміни через затягування минули і Зозуля вже і не планує сплатити ці гроші і відповідно не отримає догани на роботі», – додав активіст.

12 жовтня Літинський у Facebook публічно звернувся до начальника Департаменту патрульної поліції Євгенія Жукова, голови Національної поліції України Сергія Князева та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням покарати Юрія Зозулю за це. Однак досі ніхто з них не відреагував і лише Євгеній Жуков заблокував активіста у Facebook.

Додамо, що це – не перше порушення Юрієм Зозулею правил дорожнього руху. У серпні 2015 року його оштрафували за те, що на рухався містом зі швидкістю понад 110 км/год при максимально дозволеній на той час швидкості руху у межах населеного пунку 60 км/год.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: