Грип «косить» киян: за тиждень рівень захворюваності зріс

Грип «косить» киян: за тиждень рівень захворюваності зріс

У столиці спостерігається незначне зниження рівня захворюваності серед дітей та зростання серед дорослого населення

Наразі у Києві інтенсивність епідемічного процесу знаходиться на рівні, характерному для даного періоду року. За 9-й тиждень епідсезону зареєстровано 25890 хворих на грип та ГРВІ (за 8-й тиждень захворіло 25586). Спостерігається зростання захворюваності, якщо порівнювати з попереднім тижнем, на 1,2%.

Показник захворюваності склав 884,9 (за 7-й тиждень 874,5) та є нижчим епідемічного порогу на 20,1%. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«У порівнянні з попереднім тижнем у столиці спостерігається незначне зниження рівня захворюваності серед дитячого населення та зростання серед дорослого населення. Так, дорослих захворіло 10438 осіб проти 9950 за 8 тиждень, зростання на 4,7%, дітей – 15452 проти 15636, зниження на 1,2%. У структурі захворюваності діти складають 59,7%, а на попередньому тижні 61,1%. Захворюваність серед школярів залишилася на рівні минулого тижня, 6253 випадки, що складає 40,5% від загальної кількості захворілих дітей та 24,2 % від загальної кількості осіб, які звернулися за медичною допомогою», – зазначив Поворозник.

За його словами, до медичних закладів за 9-й тиждень епідсезону госпіталізовано 282 особи, із них 210 дітей.

Він також окремо зауважив, що наразі у столиці призупинено освітній процес у 19 школах.

«Найбільша кількість відсутніх школярів спостерігається у Дніпровському районі (закрито 15 шкіл повністю і 2 частково). У Святошинському районі закрита 1 школа повністю і 2 частково, у Подільському районі – 1 повністю, у Солом’янському районі – 2 повністю», – зазначив Поворозник.

Як повідомлялося, епідемічний поріг щодо захворюваності на грип та ГРВІ перевищено у чотирьох областях - Волинській, Житомирській, Рівненській, Хмельницькій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: