Київ може залишитися без гарячої води і з купами сміття - нардеп

Київ може залишитися без гарячої води і з купами сміття - нардеп

Береза заявив, що через дії депутатів Київради можуть зупинитися ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і завод «Енергія»

Народний депутат Борислав Береза, обраний за київським мажоритарним округом №213 (Троєщина), розкритикував небажання депутатів Київради прийняти рішення, необхідне для безболісного переведення енергетичних активів, раніше орендованих ПАТ «Київенерго», на баланс комунального підприємства «Київтеплоенерго». Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. 

«26 квітня цього року закінчується договір між ПАТ «Київенерго» та КМДА про управління тепловими мережами, ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювальним заводом «Енергія», укладений в 2001 році. А тепломережі все ще не передані на баланс Києва. І, щоб не порушити технологічний процес, потрібно було зробити три дії: 1. На сесії Київради депутати повинні були проголосувати за продовження терміну передачі теплових мереж до 1 травня. 2. На тій же сесії Київради депутати повинні були проголосувати за продовження термінів передачі ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і заводу «Енергія» до 1 липня 2018 року. А інакше вони стануть. 3. На підставі перерахованих вище рішень закупити газ і продовжити обслуговування вище перелічених активів. Але!!! Депутати Київради разом з мером Кличком вирішили піти своїм шляхом. Засідання міськради відбулося 19 квітня, але депутатський корпус двічі відмовився розглядати питання як невідкладне позачергово, а поставив в кінець засідання. А в порядку денному засідання 327 питань. Вірогідність його рішення стала дорівнювати нулю. Це показує, наскільки вони усвідомлюють проблеми Києва і киян», - заявив він.

На думку Берези, внаслідок дій міських чиновників і депутатів, кияни ризикують залишитися без гарячого водопостачання.

«Ситуація вкрай складна. І вина за всі негативні наслідки буде саме на винуватцях цієї проблеми - на керівництві Києва. Кличко і депутати Київради будуть придумувати відмовки, але ви тепер точно знаєте, хто винен в тому, що Київ може залишитися без гарячої води, а 25% всього сміття, що переробляється, осяде на наших вулицях», - підкреслив народний депутат.

Як відомо, 19 квітня депутати Київради відмовилися розглянути питання про столичні тепломережі і ТЕЦ, які передаються від ПАТ «Київенерго» на баланс комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Як відзначає міська влада, підприємство «Київтеплоенрего», яке приймає теплові мережі на свій баланс, вже зараз обслуговує 2 райони Києва в частині теплових мереж, отримало необхідні ліцензії на виробництво, постачання і транспортування теплової енергії, є дозволи на експлуатацію котелень і т.д. Однак питання з регуляторним забезпеченням ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 залишається відкритим. Тому КМДА підготувала проект рішення Київради, яким продовжується можливість оренди для «Київенерго» в частині використання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і заводу «Енергія» до 30 червня для забезпечення безперебійної роботи об'єктів в процесі їх передачі «Київтеплоенерго». Договір з «Київенерго» в частині використання теплових мереж також пропонувалося продовжити на 3 дні - до 30 квітня.

Однак, 17 квітня проект рішення не був винесений в залу Київради, а 19 квітня депутатський корпус двічі відмовився розглядати питання як невідкладне. В результаті рішення не прийнято і засідання перенесли на вівторок, 24 квітня.

Раніше генеральний директор ПАТ «Київенерг»" Олександр Фоменко підтвердив, що компанія повністю готова до передачі орендованих енергетичних активів на баланс комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: