Київ у трійці регіонів України з найнижчим рівнем безробіття

Київ у трійці регіонів України з найнижчим рівнем безробіття
У Києві налічується 104 тис. безробітних 

Рівень безробіття в столиці становить 7,2% економічно активного населення

У Києві спостерігається найвищий серед регіонів країни рівень зайнятості населення віком від 15 до 70 років - 61,3% (по Україні - 55,9%).

Про це повідомили у Київському міському центрі зайнятості.

«Ситуація на ринку праці країни певною мірою стабілізувалась. Порівняно з відповідним періодом минулого року, рівень безробіття у І кварталі поточного року скоротився на 0,4%», - повідомили у центрі зайнятості.

Так, рівень безробіття в столиці становить 7,2% економічно активного населення і місто Київ, після Харківської та Київської областей, має найнижчий показник у державі. Як наслідок, спостерігається тенденція до щорічного зменшення кількості шукачів роботи, які звертаються до столичної служби зайнятості.

За останніми даними органів Державної служби статистики України, у Києві налічується 104 тис. безробітних (відповідно до методики Міжнародної організації праці).

Середньооблікова кількість штатних працівників у травні цьогоріч становила 1 мільйон 153 тисячі осіб та, у порівнянні з травнем 2017 року, збільшилась майже на 50 тисяч осіб.

Також упродовж січня-червня роботодавці поінформували міську службу зайнятості про заплановане масове вивільнення понад 5 тисяч працівників, що у 2,4 раза менше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Упродовж першого півріччя цього року послуги служби зайнятості отримували 19 тисяч безробітних. Наразі столичній службі зайнятості вдалось забезпечити роботою 9,5 тисяч громадян, які звернулися по допомогу.

Разом з тим, службою зайнятості проводиться робота з метою підтримки та розвитку підприємницьких ініціатив. Тобто, кожен безробітний, який звертається до міської служби зайнятості, може отримати кошти на втілення своєї бізнес-ідеї. Цією можливість вже скористалися 44 безробітні, яким надано одноразову фінансову допомогу для відкриття ними власної справи.

Окрім цього, служба зайнятості долучає безробітних до громадських робіт, а саме до прибирання скверів, парків, озеленення територій міста, упорядження меморіалів та пам'ятників. У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 1,8 тисяч осіб.

Служба зайнятості підтримує фінансово роботодавців, що створюють нові робочі місця для вразливих на ринку праці категорій населення. Така підтримка здійснюється шляхом компенсації єдиного соціального внеску (ЄСВ). Протягом шести місяців поточного року на підприємства працевлаштовано 63 безробітних з компенсацією ЄСВ.

Завдяки підвищенню результативності роботи столичної служби зайнятості у напрямку оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 липня 2018 року, у порівнянні з відповідною датою минулого року, скоротилася на 11% та становила 9 тисяч осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: