Київська влада ухвалила план забудови трьох районів столиці

Київська влада ухвалила план забудови трьох районів столиці

Як забудовуватимуть Голосіївський, Печерський та Дарницький райони Києва

У вівторок, 10 липня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили 3 детальні плани територій:

  • в межах вулиць Васильківська та проспекту Голосіївський в Голосіївському районі;
  • в межах вулиць Михайла Кравчука, Ревуцького, Здолбунівською та Харківського шосе у Дарницькому районі;
  • в межах вулиць Бойчука (колишня Кіквідзе), Професора Підвисоцького, бул. Дружби Народів, Чеська, Матросова, Залізничне шосе у Печерському районі.

Територія розробки ДПТ у Голосіївському районіскладає 149 га. Наразі площа житлової забудови становить 75,56 га. Протягом 20-ти років вона повинна збільшитися до 79,86 га. Згідно проектних рішень детального плану територій, кількість населення зросте з 30,1 тисяч осіб до 34,2 тисяч.

Відповідно до ДПТ, передбачено збільшення кількості місць в дитячих дошкільних установах на 175 місць і в загальноосвітніх навчальних закладах на 860 місць. Зокрема запроектовані такі заходи:
- реконструкція середньої школи № 186 із збільшенням кількості місць до 810;
- реконструкція дошкільного навчального закладу № 439 з об’єднанням його з початковою школою на 120 місць;
- реконструкція дошкільного навчального закладу № 157 з об’єднанням його з початковою школою на 120 місць і реконструкцію дошкільного навчального закладу № 221 зі збільшенням потужності на 45 місць і розміщення початкової школи на 120 місць;
- будівництво по вул. Сєченова, 9 дитячого навчального закладу на 45 місць;
- реконструкція дитячого дошкільного закладу № 658 з будівництвом школи на 300 місць;
- будівництво по вул. Васильківська, будованого дитячого навчального закладу тимчасового перебування дитини на 45 місць.

Також передбачається будівництво житлової забудови для працівників навчальних закладів комунальної власності м. Києва по вул. Сеченова, 9. У планах – зведення за програмою будівництва (придбання) доступного житла по вул. Бубнова, 4. Відповідно до ДПТ, запроектована реконструкція двох гуртожитків під житлові будинки по вул. Дубініна, 7/14 та 5/15, а також будівництво житлового будинку з об'єктами громадського обслуговування по вул. Володі Дубініна, 2.

Площа території в межах ДПТ у Дарницькому районі становить 22 га. Наразі тут переважає житлова забудова у 16-18 поверхів. Проектними рішеннями передбачається збереження існуючої житлово-громадської забудови, що склалася, а також нове житлове та громадське будівництво. Зокрема у планах формування кварталу секційними будинками у 25 поверхів з об’єктами обслуговування.

Забудова проектної території здійснюватиметься поступово на період від 3 до 7 років. За цей час передбачається збільшення загального обсягу житлового фонду до 78,122 тис м2. Середня житлова забезпеченість складатиме 26,6 м2 на особу.

Також детальний план території передбачає будівництво двох наземно-підземних паркінгів загальною кількістю понад 1800 місць. Таким чином, потреба в місцях зберігання індивідуальних автомобілів повністю задовольняється.

Проектними рішеннями передбачено збільшення кількості місць в дитячих дошкільних установах на 175 місць і в загальноосвітніх навчальних закладах на 860 місць.

Загальна територія ДПТ у Печерському районі – 93,83 га. Детальний план території має на меті формування повноцінного високоякісного життєвого середовища, яке буде відповідати сучасним тенденціям вітчизняного і світового містобудування та мати високу комерційну привабливість. Нове житлове будівництво передбачається на період від 3 до 7 років. Планується, звести 10 735 квартир загальною площею 918 483,0 тис. м2. При цьому запланована кількість населення - 27 152 осіб. Середня Щільність населення в кварталах багатоквартирної забудови становитиме 521 осіб/га.

На перших поверхах житлових будинків планується розміщення зони повсякденного обслуговування. Йдеться про аптеки, бібліотеки, кафе, підприємства зв’язку, побутового, офісні приміщення, торгівельні заклади, кабінети сімейного лікаря тощо.

Зі збільшенням кількості населення, постає питання у забезпеченні жителів місцями для зберігання автомобілів. Питання вирішується за рахунок реконструкції існуючих гаражно-будівельних кооперативів зі зведенням багаторівневих паркінгів, що суттєво збільшить кількість машиномісць. Також, у складі нових житлових комплексів обов’язково передбачається облаштування підземних паркінгів.

ДПТ передбачає реконструкцію існуючих шкіл і садочків, а також зведення нових. Приміром, запроектовано облаштування 4 дитячих садків загальною кількістю понад 400 місць. У планах – реконструкція дошкільного навчального закладу № 720 та Новопечерської школи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: