Кличко: Місто не платило і не платитиме ні за які патенти Кривопішина

Кличко: Місто не платило і не платитиме ні за які патенти Кривопішина
Віталій Кличко та Олексій Кривопішін

Про патенти радника мера Києва

Київ не сплачував і не збирається сплачувати за використання патенту на «Міську електричку». Про це заявив мер столиці Віталій Кличко.

Він також відзначив, що міська влада звернулася до Мінекономрозвитку щодо проведення експертизи новизни та винахідницького рівня деклараційних патентів на міську електричку та Tram Train.

«Інформація про те, що місто ніби-то сплачує кошти за використання патенту, отриманого Олексієм Кривопішиним, викликала резонанс в медіа. Зараз ми перевіряємо всю інформацію і обставини отримання цього патенту, - відзначив Кличко. - Можу сказати, що місто не платило і не платитиме за цей патент. Ми звернулися до Мінекономрозвитку, яке видавало відповідні патенти, аби там перевірили реальну новизну та рівень корисних моделей. Якщо новизни в них немає, деклараційні патенти будуть визнані міністерством недійсними», - відзначив Кличко.

Мер зазначив, якщо міський спосіб перевезення пасажирів залізничним транспортом - міською електричкою та Tram Train запантеновано обґрунтовано, Олексій Кривопішин безкоштовно передасть патенти громаді міста Києва.

Віталій Кличко також відзначив, що Кривопішин написав заяву на звільнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: