Кличко показав, як створюють пам’ятник Іллі Муромцю (фото, відео)

Кличко показав, як створюють пам’ятник Іллі Муромцю (фото, відео)
Вірастюк погодився позувати скульптору

Позує скульптору сучасний український богатир Василь Вірастюк

Мер Києва Віталій Кличко показав процес створення пам’ятника богатирю Іллі Муромцю, який встановлять в оновленому столичному парку, що тепер називається «Муромець».

Відео з майстерні скульптора Кличко оприлюднив на своїй сторінці у Facebook. А позує скульптору сучасний український богатир Василь Вірастюк.

«Встановити пам'ятник плануємо влітку в парку «Муромець» (колишній парк Дружби народів), де зараз триває реконструкція. У конкурсі на облаштування зеленої зони перемогла авторська група на чолі з молодим талановитим художником-скульптором Володимиром Журавлем. Його скульптури прикрашають сьогодні Поштову площу. У новому парку поєднаються і дух нашої доблесної старовини, і сучасність», - написав мер.

Він підкреслив, що назву «Муромець» парк отримав не випадково, бо розташований в історичному місці, де у 12-13 століттях була територія сторожової застави та місце постійної дислокації київської дружини.

Висота скульптурної композиції буде приблизно 15 метрів – зазначає Володимир Журавель. За його словами, сама фігура богатиря буде заввишки 4 метри та відлита з бронзи. На відео, яке оприлюднив Віталій Кличко, скульптор демонструє модель пам’ятника та один з уже готових елементів композиції – богатирський меч.

За словами Василя Вірастюка, сучасного українського богатиря, який погодився позувати скульптору, за час спільної роботи над пам’ятником він почав відчувати себе частиною легенди. 

«Може воно так і було. Сидів Ілля. Дивився за небокрай. Чи не сунуть на нас непрохані злі люди», - говорить на відео Вірастюк.  

Кличко також зазначив, що парк «Муромець» буде облаштовано із використанням сучасних трендів в ландшафтній архітектурі, сучасною системою інформації та навігації, велодоріжками, сучасним освітленням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: