Кличко звітує про рік роботи: доходи Києва зросли на 2,7 млрд грн

Кличко звітує про рік роботи: доходи Києва зросли на 2,7 млрд грн

Мер Києва Віталій Кличко перед представниками ЗМІ про підсумки роботи міської влади за 2018 рік

У 2018 році більшу частину коштів було спрямовано на соціально-культурну сферу столиці

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що доходи бюджету столиці у 2018 році зросли на 2,7 млрд грн.

Про це він сказав, звітуючи перед представниками ЗМІ про підсумки роботи міської влади за 2018 рік, повідомляє прес-служба мера.

«Доходи бюджету Києва порівняно з 2017 роком збільшилися на 2,7 млрд грн. Загалом у 2018-му кошторис столиці склав 51,5 млрд грн. Порівнявши цифри, ви можете побачити, як він зростав останніми роками», - сказав Кличко.

За його словами, у 2018 році більшу частину коштів - близько двох третин видатків - традиційно спрямували на соціально-культурну сферу міста: освіту, охорону здоров’я, соціальний захист, культуру та спорт.   

Найбільше зросло фінансування: освіти – на 2,7 млрд грн; охорони здоров’я – на 1,2 млрд грн; соціальний захист та соцзабезпечення - на 900 млн грн. 

Серед іншого, міський голова згадав і про Громадський бюджет столиці.

«Це кошти, які розподіляють самі кияни. Гроші йдуть на втілення проектів, запропонованих мешканцями нашого міста. Переможцями Громадського бюджету-2018 стали команди 141 проекту на загальну суму майже 150 млн грн», - зазначив Кличко. 

Серед переможців - 62 великих проекти (вартість понад 400 тис. грн), та 79 – малі проекти. Як зазначив мер столиці, більша частина ідей, що ініціюють кияни, стосуються двох сфер: освіти та спорту. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: