Метро у Києві відкриватиметься у два етапи

Метро у Києві відкриватиметься у два етапи

Спочатку метрополітен запрацює для окремих категорій громадян

Метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів.

Про це повідомив прем’єрміністр Денис Шмигаль в ефірі Українського радіо.

«Метрополітен перевозить щодня понад 2 мільйони людей в трьох містах України. Для Києва, Харкова та інших міст, де більше мільйона населення – це величезний ризик інфікування коронавірусом. Тому відкриття метрополітену передбачається в два етапи», - зазначив він.

На третьому етапі послаблення карантинних заходів метро запрацює для окремих категорій громадян і буде їздити з певними обмеженнями. На четвертому етапі метрополітен працюватиме в звичному режимі.

«П’ятий етап – це фактичне завершення карантину. Ми розробили декілька зон і декілька етапів. Тобто є червоні зони, помаранчеві, жовті. Зелена зона – це коли епідемія закінчилася. Тобто це вже п’ятий етап виходу з карантину, коли завершаться абсолютно всі обмеження. Отже, метро — це передостанній етап завершення карантинних заходів у зв'язку з високою ймовірністю, навантаженням, таким фактором, як можливість зараження в метро, швидкого розповсюдження епідемії в великих містах», - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, 25 квітня у мережі з'явилося повідомлення, що робота столичного метрополітену може бути відновлена наприкінці травня, а в червні підземним транспортом зможуть користуватися усі пасажири. У повідомленні посилалися на Telegram-каналі Київського метрополітену.

У Київському метрополітені заявили, що не мають каналу в Telegram і не давали жодної інформації про дату відновлення роботи підземки.

Згодом заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що метрополітен в Україні (Київ, Харків, Дніпро) відкриють останнім з усіх видів транспорту.

За даними джерел в Офісі президента, метро в Києві відкриють для пасажирів не раніше, ніж через три тижні.

Як повідомлялося, в Україні продовжили карантин до 22 травня. У той же час Кабінет міністрів скасував низку обмежень, введених в Україні через епідемію коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: