На мітингу у Києві журналістку облили невідомою хімічною речовиною

На мітингу у Києві журналістку облили невідомою хімічною речовиною
Журналістка Антоніна Бєлоглазова зазнала нападу на мітингу

Журналістка звернулася до правоохоронців та написала відповідну заяву щодо нападу на неї під час виконання професійних обов’язків

Під час акції протесту правих організацій біля Управління патрульної поліції щодо відставки начальника Патрульній поліції Юрія Зозулі журналіста  Антоніна Бєлоглазова постраждала внаслідок дій зловмисника, який вилив із пластикової пляшки на голову дівчині невідому прозору речовину із відчутним хімічним запахом. Подія сталася 21 червня. Про це повідомляє Служба інформації НСЖУ.

Журналістка, яка працює одразу в трьох ЗМІ – інформаційному агентстві «Медіа-потік», інформаційно-аналітичному сайті «Правовий контроль» та на YouTube каналі Анатолія Шарія - відчула запаморочення і важкість дихання.

«Я тоді знаходилася серед інших журналістів, проводила зйомку, аж раптом відчула, як щось полилося мені на голову. Серед присутніх мітингарів були представники так званого братства Корчинського, власне, думаю, хтось із них і вилив щось із пляшки на мене. А далі з десяток молодиків оточили мене, почали говорити всіляку гидоту, штовхати, заважали працювати, - розповідає в коментарі НСЖУ Антоніна. – Коли відійшла від їхнього гурту, хтось знов підкрався зі спини і облив мене». 

Дівчина звернулася до поліцейського, розповіла, що трапилося, показала на гурт молодиків, сказала, що переживає за своє здоров’я.

«Ця рідина пахла чимось хімічним, ймовірно, спиртом, тож я почала хвилюватися, чи раптом зловмисники не надумають підпалити мене. Натомість поліцейський лише знизав плечима й відказав, що він тут тільки дивиться за порядком, а як маю якісь скарги, то повинна йти у відділок і писати заяву. Підозрюю, що він просто не захотів зв’язуватися з гуртом агресивно налаштованих чоловіків, а кликати на підмогу собі просто нікого не захотів. Така бездіяльність просто вражає, - обурюється журналістка.

Після події Антоніна звернулася до правоохоронців та написала відповідну заяву щодо нападу на неї під час виконання професійних обов’язків. 

Разом з тим на YouTube-каналі «Всесвітньо-Броварське Телебачення», яке, зокрема супроводжувало блокування телеканалу ZIK з погрозами на адресу генерального продюсера Наталії Влащенко, відверто заявляють, що журналістку облили сечею. А також говорять, що почалося «полювання на журналістів Шарія».  

«З цього моменту можемо сказати, що це вже почалося полювання на журналістів Кремля, зокрема, на журналістів Шарія. … це ж ніби й дівчина, але насправді агент Кремля, тому не може бути жалю… Якщо наступного разу якісь невідомі патріоти будуть обрізати волосся чи підпалювати волосся шльондрам Шарія, ми будемо знімати. «Всесвітньо-броварське телебачення» завжди випадково буде проходити повз такі акції», - ідеться в сюжеті.

Секретар НСЖУ, правозахисник Валерій Макеєв наголошує, що на відео чітко зафіксовано перешкоджання журналістській діяльності, а також є всі підстави порушити провадження за ст.171 ККУ та за ст.345-1 ККУ.

«Звичайно, сюжет ганебний, хоч і починається із християнського: «Мир Вам, браття і сестри», - говорить Макеєв. - Вражає бездіяльність поліції: тут, щонайменше, має бути службове розслідування. Однозначно є підстави для відкриття кримінального провадження. Далі під час досудового розслідування має бути проведена текстово-семантична експертиза висловів, щоб ідентифікувати, чи містять вони підбурення, погрози на адресу журналістки».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: