На Набережному шосе побудують велосипедну доріжку

На Набережному шосе побудують велосипедну доріжку
Велосипедна доріжка пролягатиме від Поштової площі до мосту Патона

Довжина велосипедної доріжки складатиме 4,8 км

Комунальна корпорація «Київавтодор» оголосила тендер на проектні роботи щодо будівництва велосипедної доріжки по Набережному шосе від Поштової площі до мосту імені Є.О. Патона. Відповідне оголошення розміщено на сайті електронної системи публічних закупівель ProZorro, повідомляється на сторінці спільноти «Київ – велосипедне місто» у Facebook.

Згідно з технічним завданням на проектування, велосипедна двостороння доріжка довжиною у 4,8 км буде побудована в 1 чергу та виконана з асфальтового покриття з нанесенням пластикової розмітки білого кольору (з піктограмами) і червоного та білого кольору у місцях потенційно конфліктних зон. В разі необхідності також передбачене влаштування світлофорних об’єктів, а також вперше в Києві буде облаштовано світлодіодні LED-покажчики напрямку руху, вмонтовані в дорожнє покриття велодоріжки.

Велосипедна доріжка буде конструктивно відокремлена від пішохідного тротуару, який буде виконано з декоративної бруківки ФЕМ.

Також планується передбачити благоустрій прилеглої території: озеленення, встановлення велопарковок, майданчики для відпочинку велосипедистів та пішоходів із затіненням з використанням зелених насаджень, а також майданчики для розміщення прокату велосипедів та пунктів технічного сервісу з влаштуванням укомплектованої «вуличної веломайстерні» для самостійного ремонтування велосипедів (станцій ремонту).

Велодоріжка за проектом має бути поєднана з існуючою велосипедною інфраструктурою - пішохідний міст, через який пролягає велосипедний маршрут Європейська площа - ж/м Троєщина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: