На Оболоні з’явиться новий парк площею близько 15 га

На Оболоні з’явиться новий парк площею близько 15 га
Зелена зона Оболоні

Парк буде представляти собою пішохідно-велосипедний маршрут вздовж річки Почайна

У Києві розробили проект створення парку відпочинку «Почайна» в Оболонському районі. Столичні архітектори планують перетворити територію від проспекту Степана Бандери до станції метро «Петрівка» («Почайна») з виходом до Дніпра в сучасну зону відпочинку.

Територія для прогулянок городян складе близько 15 га. Про це Інформатору повідомив автор проекту - архітектор Валентин Уваров.

Територія буде являти собою пішохідно-велосипедний маршрут вздовж річки Почайна. Тут можна буде не тільки прогулятися, а й ознайомитися з історією древньої річки. Парк стане новим прикладом ландшафтної архітектури в місті, адже тут буде організовано простір для кожного відвідувача.

«Річка буде проходити через хрест, символізуючи хрещення Русі. Тут також з'являться майданчики для спортивного розвитку підростаючого покоління. А родзинкою стане Затока Волковата. Ми спробуємо зберегти «дикість» території і одночасно перетворимо її в комфортний простір з доступом до води», - розповів архітектор Валентин Уваров.

Територію також приєднають до парку «Наталка», утворюючи довгий прогулянковий маршрут вздовж Йорданського озера з виходом до Дніпра. Активісти також домоглися того, що річку Почайна звільнять з підземного русла і повернуть на поверхню.

«Зараз в Києві збільшення природних ландшафтів стало трендом. Тому Почайну ми відроджуємо не тільки як водний або ландшафтний об'єкт, але і як об'єкт культури», - зазначила краєзнавець, керівник ГО Громадський рух «Почайна» Аннабелла Моріна.

На даний момент розраховується вартість проекту і визначаються підрядники для його реалізації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: