На темних вулицях Троєщини з’явиться освітлення (список)

Необхідно додатково встановити 109 опор зовнішнього освітлення на загальну суму 3,3 млн грн

До кінця цього року КП «Київміськсвітло» запланувало замінити всі опори та світильники по вулицях:

  • Електротехнічній,
  • Кіото,
  • Закревського (126 опор та 265 LED- світильників),
  • Волкова,
  • Попудренка,
  • проспектах Лісовому,
  • Шухевича (від мосту через Десенку до вулиці Електротехнічної).

Заміна відбудеться на оцинковані опори та LED-лампи, як було зроблено в рамках проекту «Енергоефективний вечірній Київ» по проспекту Маяковського.

Також здійснюється розробка Міської цільової програми освітлення, до якої увійшло 66 адрес Деснянського району. До цього переліку додатково включатимуть прибудинкові території житлових будинків на Троєщині.

«За попередніми підрахунками, у районі необхідно додатково встановити 109 опор зовнішнього освітлення на загальну суму 3,3 млн грн. Модернізація вуличного освітлення і забезпечення його на всіх вулицях району, як в центральній частині, так і на околицях, – перш за все, це безпека деснянців. Наразі, наші фахівці вивчають можливість встановлення сучасного енергоефективного освітлення у селищах Троєщина та Биківня. Ініціативні групи мешканців вже зверталися до нас з цим питанням і ми рішуче налаштовані його вирішити. Окрім цього, ми не забуваємо й про реконструкцію зовнішнього освітлення на прибудинкових територіях житлових будинків», – зазначив голова Деснянської РДА Геннадій Заболотний.

Дослідницька організація Crime Lab New York (CLNY) разом з поліцією Нью- Йорка представили результати дворічного дослідження впливу вуличного освітлення на рівень злочинності в місті. Встановлено, що після установки вуличних світильників загальний індекс злочинності в нічний час зменшився на 39%.

Тому ліхтарі столичних вулиць будуть включені на повну потужність на дві години довше. Таке рішення прийнято КМДА спільно з КП «Київміськсвітло», повідомляє прес-служба «Київміськсвітла».

«Щодобове 50-відсоткове відключення джерел штучного зовнішнього освітлення тепер буде вводитися не з 23:00, а з 01:00 години. При цьому діяти буде, як і раніше, до 6 години ранку. Протягом дев'яти років в Києві 50-відсоткове відключення вуличного освітлення вводилося щодоби з 23:00 години. Столичні вулиці мають бути безпечними для киян та гостей столиці», - заявив в.о. директора «Київміськсвітла Володимир Круценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: