На великому форумі Кличко розповів про Wi-Fi у столичному транспорті

На великому форумі Кличко розповів про Wi-Fi у столичному транспорті
1211 одиниць міського громадського транспорту обладнані безпровідними точками доступу до інтернету

Крім транспорту, у столиці облаштовано 11 локацій з безкоштовним доступом до Wi-Fi

Більше 1200 одиниць громадського транспорту у Києві обладнані безпровідними точками доступу до інтернет-мережі. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час виступу на Kyiv Smart City Forum 2018.

«1 211 одиниць міського громадського транспорту обладнані безпровідними точками доступу до інтернет-мережі», - зазначив він.

Також у столиці облаштовано 11 локацій з безкоштовним доступом до Wi-Fi. Це парк імені Тараса Шевченка; станції метро «Золоті Ворота», «Палац спорту», «Майдан Незалежності», «Палац «Україна». А також доступ до мережі є на Михайлівській, Софійській, Контрактовій та Поштовій площах; біля НСК «Олімпійський» та в районі фунікулера. 

Іншими елементами транспортної smart-інфраструктури Києва Кличко назвав GPS-трекери, встановлені на комунальному пасажирському транспорті та комунальній техніці, аби відстежувати маршрути пересування відповідного транспорту на окремому сайті. Так, на комунальному пасажирському транспорті Києва встановлено 1,2 тисячі GPS-трекерів. 665 GPS-трекерів встановили на комунальну спецтехніку, в тому числі на снігоприбиральну.

Для зручності пасажирів громадського транспорту частину зупинок у столиці вже обладнали інформаційними табло, на яких сповіщається про час прибуття транспорту. «У Києві на зупинках працюють 83 табло, що інформують про час прибуття громадського транспорту. До кінця цього року ми плануємо обладнати такими табло ще 70 зупинок громадського транспорту в столиці», - сказав Кличко.

Також міський голова назвав успішною роботу проекту «Безпечне місто», який втілюють для безпеки киян, контролю роботи комунальних служб, контролю і управління трафіком в місті. 

За словами Кличка, у Києві в рамках загальноміської системи відеоспостереження вже працює 6 800 камер. Зокрема, сьогодні в столиці є камери з функцією розпізнавання облич, номерів автомобілів. Інформацією з камер користуються і правоохоронні органи. Мер відзначив, що чимало злочинів уже розкрито в Києві завдяки проекту «Безпечне місто».

Kyiv Smart City Forum відбувається вже втретє. Цього року на форум зібралися понад 1200 учасників та гостей, зокрема, міські голови і представники адміністрацій українських міст, IT-спільнота, представники бізнесу, експерти і громадські діячі. Заплановано виступи 50 найцікавіших іноземних та українських спікерів. Також на форумі працює 6 тематичних секцій, де тривають виступи формату Short Talks. Гості форуму можуть відвідати Smart Expo Zone та LOUNGE ZONE.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: