На впровадження автофіксації порушень на дорогах Києва потрібно $24 млн

На впровадження автофіксації порушень на дорогах Києва потрібно $24 млн

Київ готовий залучати інвесторів для впровадження системи фіксації порушень правил дорожнього руху в автоматичному режим

Сьогодні, 24 жовтня, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами депутати погодили проект рішення «Про здійснення державно-приватного партнерства для реалізації проекту «Впровадження системи фіксації порушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі у місті Києві». Про це повідомляє прес-служба Київради.

Відповідно до проекту рішення, сфера забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі визнається такою, де може застосовуватися державно-приватне партнерство. Відтак передбачається, що впровадження системи фіксації порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі фінансуватиметься за рахунок приватних інвестицій. За попередніми обрахунками, обсяг інвестування має складати 24 мільйони доларів. Окупність і тривалість проекту – 17 років.

Рішення фіксує той факт, що міська влада готова підтримувати реалізацію такого проекту. Далі має відбутися підготовка конкурсу з визначення інвестора для здійснення державно-приватного партнерства для впровадження системи фіксації порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі.

Загалом проект дозволить зменшити кількість ДТП на дорогах та вулицях міста, відповідно знизиться рівень смертності та травматизму. Окрім того, буде виключено людський чинник під час виявлення фактів порушення ПДР, відповідно ми уникнемо хабарництва і зловживань.

Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: