Нотаріус за $18 тис. сприяв рейдерському захопленню столичного торговельного центру

Нотаріус за $18 тис. сприяв рейдерському захопленню столичного торговельного центру

Нотаріус за винагороду незаконно здійснив державну реєстрацію речових прав на об’єкт нерухомості на сторонніх осіб

Київською місцевою прокуратурою №2 повідомлено про підозру приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу, який сприяв рейдерському захопленню майнового комплексу – торговельного центру у Києві площею понад 4 тис. кв. м вартістю майже 120 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Так, за результатами проведеного досудового розслідування встановлено, що нотаріус зловживаючи своїми повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди у розмірі 18 тис. доларів незаконно здійснив державну реєстрацію речових прав на вказаний об’єкт нерухомості на сторонніх осіб. В результаті протиправних дій приватного нотаріуса майно вибуло з законного володіння власників», - йдеться в повідомленні.

У ході слідства злочинну схему вдалося викрити, а об’єкт нерухомості повернути законним власникам.

Наразі приватному нотаріусу повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365-2, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 206 – 2 КК України (зловживанні повноваженнями особою, яка здійснює професійну діяльність, пов’язану із наданням публічних послуг та пособництво у протиправному заволодінні майном підприємства, шляхом вчинення правочинів, з використанням підроблених документів, яке заподіяли велику шкоду) та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: