Рятувальники провели лікбез відпочиваючим у смертельно небезпечному місці (фото)

Рятувальники провели лікбез відпочиваючим у смертельно небезпечному місці (фото)

Фахівці проінформували дорослих та дітей про небезпеки на воді, що потрібно та чого не можна робити

У зв’язку із спекотною погодою все більше людей віддає перевагу відпочинку біля водойм. Але не усі громадяни дотримуються правил безпечної поведінки на воді, що в свою чергу стає основною причиною нещасних випадків.

Статистика гибелі людей на воді на сьогоднішній день досить сумна – 21 особа з початку року.

Сьогодні, 5 червня, рятувальники Головного управління ДСНС України у Києві провели профілактичний рейд в місцях відпочинку біля водойм, повідомляє прес-служба столичних рятувальників.

В рамках заходу, рятувальники провели інформаційну кампанію з відпочиваючими біля Пішохідного мосту, адже саме в цьому місці за останній тиждень спостерігається ріст загибелі людей на воді. Фахівці проінформували дорослих та дітей про небезпеки на воді, що потрібно та чого не можна робити, аби відпочинок біля води приносив тільки задоволення й не спричинив біди. Також громадянам розповіли про небезпеку купання у не відведених для цього місцях, про небезпеку пірнання у воду з обривів та мостів і нагадали про заборону купання у нетверезому стані тощо. Кожному відпочиваючому співробітники ДСНС вручили інформаційні листівки із зазначенням номеру Служби порятунку та основними правилами безпечного поводження на воді.

Крім того, під час проведення заходу водолазний підрозділ Головного управління продемонстрував киянам та гостям столиці, методи порятунку людей у воді. А саме, основні методи захвату при порятунку людини, яка тоне, та як не допустити, щоб потопаючий завдав шкоди своєму рятувальнику. Не обійшлося також без майстер-класу з надання першої медичної допомоги потерпілим. Усі бажаючі мали змогу власноруч спробувати себе у ролі рятувальника та на практиці закріпити набуті знання.

Нагадаємо, 4 червня неподалік від Південного моста у річці Дніпро виявили тіло людини. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: