СБУ провела обшуки в Ісламському культурному центрі у Києві

СБУ провела обшуки в Ісламському культурному центрі у Києві
Ісламський культурний центр

Муфтій в Духовному управлінні мусульман України заявляє про системні переслідування мусульман в Україні

У вівторок, 6 березня, о 6:30 ранку СБУ, поліція і прокуратура приїхали з обшуком в Ісламський культурний центр за адресою Дегтярівська, 25 в Шевченківському районі Києва.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook муфтій в Духовному управлінні мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов.

«Сьогодні в 6.30 ранку СБУ, поліція та представник прокуратури зі своїми понятими, загальною кількістю приблизно 20 осіб приїхали з обшуком до Ісламського культурного центру в Києві, заблокувала як проїзд до мечеті, так і вхід до двору мечеті. На місці в ранковий час був присутній лише охоронець. Була пред'явлена постанова на обшук та на пошук літератури «що пропагує культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію». Охоронцю заборонили здійснити телефонний дзвінок, покликати інших понятих, викликати співробітників Ісламського культурного центру», - написав він.

Ісмагілов стверджує, що під час обшуку «були підкинуті в книжкову крамницю та до вчительської кімнати у гімназії загальною кількістю вісім книжок, що потім пред'явили охоронцю як вилучені докази».

За словами муфтія, У цей же час відбувався обшук у квартирі відповідального за бібліотеку - шейха Таріка Сархана, «де під морозильну камеру були підкинуті дві книжки, а потім вилучені та пред'явлені у якості доказів». 

«Я заявляю про системні переслідування мусульман України, адже такі обшуки менше ніж за рік відбуваються втретє. І підкидуються одні й ті ж самі книжки. Я ніколи не чув, щоб у когось окрім мусульман в культових спорудах проводились обшуки», - заявив Ісмагілов. 

Своєю чергою, прокуратура Києва повідомила, що прокуратура та СБУ проводять розслідування за фактом можливого розповсюдження творів, що містять пропаганду насильства.

«В ході досудового розслідування 06.03.18 місцевою прокуратурою спільно зі співробітниками СБ України на підставі ухвал суду проведено обшуки у приміщеннях громадської організації та за місцем проживання фігурантів провадження на території  м. Києва та м. Полтава. За результатами обшуків вилучено твори, які містять пропаганду культу насильства, жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію, що підтверджується висновками експертних досліджень, а також інші види літератури щодо яких буде призначено експертизи. Загальна кількість вилучених примірників складає близько 100 одиниць», - інформують у прокуратурі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: