Скандал із будівництвом стадіону на Троєщині: куди потрачено 2 млн грн

Скандал із будівництвом стадіону на Троєщині: куди потрачено 2 млн грн
Ремонт стадіону біля школи №300 мав закінчитися до 15 вересня

На бігові доріжки і тренажери на шкільному стадіоні у підрядника не вистачило коштів

Набирає обертів скандал із проектом Громадського бюджету-2017 – будівництва стадіону біля школи №300 у Деснянському районі Києва.

Виконавець робіт збудував об'єкт не таким, яким його запроектували. За задумом автора, там мали бути бігові доріжки та тренажери. Проте коштів на це забракло. Ба більше – паркан навколо спортивної арени встановили нижчий, аніж необхідно. А покриття поля зроблено без дотримання необхідних технологій. До того ж, стадіон мали закінчити ще тиждень тому.

Підрядник будівництва вже витратив на його зведення близько 2 млн грн. Вчасно впоратися, пояснює, завадили дощі. Але обіцяє зробити все до кінця тижня, повідомляє 5 канал.

Стадіон був такий занедбаний за 25 років, що став непридатним навіть для занять фізкультурою. Тому торік жителька Троєщини Ауріка Івашко вирішила подати на розгляд Громадського бюджету проект реконструкції шкільного стадіону. За лічені тижні пропозиція набрала понад 3 тис. голосів і посіла 13 місце в загальному рейтингу. На будівництво проекту місто виділило 2 млн грн.

За право стати підрядником будівництва стадіону під час тендеру боролися дві компанії. Першу замовники відхилили через проблеми із документацією, а другу попри те, що до цього фірма займалася лише ремонтами, таки найняли. За проектом, на місці старого стадіону мали звести новий, облаштувати бігову доріжку для заняття спортом і тренажери. Та рік потому тут майже нічого не змінилося, замість бігової доріжки – побитий асфальт, а на тренажери коштів забракло.

«Вибирати не було з кого. Претензій дуже багато. На всі претензії він каже, що все будує за технологією. А коли йому показують технологію, яка справді правильна, він каже «Виправлю!» і нічого далі», – бідкається Івашко.

На місце викликали технічну раду із столичної адміністрації. Ті вказали підряднику на низку недоліків. Приміром, на шмат землі, який залишили за межами футбольного поля. Пояснюють, під час зливи вода литиметься просто на землю, затоплюючи поле. Підприємець пообіцяв недоліки виправити найближчим часом, утім і досі нічого не переробив.

До того ж паркан, який звела компанія забудовника, був лише 1 метр заввишки. Після численних скарг підрядник таки переробив його, але і нині він не відповідає вимогам безпеки. Здати об'єкт мали ще 15 вересня, однак через недобросовісного підрядника терміни зсунулися. Тож, коли тепер почнуть займатися діти на стадіоні – невідомо.

Підрядник Тарас Старушко по телефону розповів, що стадіон не встигли здати вчасно через дощі. Своєї провини у недоліках не вбачає, каже – зводить за європейськими технологіями. Здати ж футбольне поле в експлуатацію обіцяє наприкінці місяця. І зізнається, що з 2 млн грн, виділених на будівництво, нині залишилося лише 100 тис. грн.

Про проблеми зі зведенням стадіону знають і в столичній адміністрації. Вже цієї п'ятниці, 28-го вересня, планують зустрітися із підприємцем та автором проекту особисто. Ті мають надати чиновникам звіти про витрачені кошти.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: