Скандал навколо Театру на Подолі: Блогер перевірив, наскільки добре кияни знаються на мистецтві

Скандал навколо Театру на Подолі: Блогер перевірив, наскільки добре кияни знаються на мистецтві

«Навколо нас усі експерти – навколо нас усе г***о!» – блогер

Після того, як соцмережі вибухнули обуренням щодо будівлі Театру на Подолі після реконструкції, колишній депутат Київради, блогер Олексій Давиденко вирішив влаштувати перевірку своїм «друзям» у Facebook.

Напередодні Давиденко розмістив на своїй сторінці у соцмережі пост, в якому виклав фото картини, начебто побаченої ним на Андріївському узвозі, та запропонував іншим оцінити, чи гарна вона та чи вартує $500.

Після того, як отримав багато коментарів з критикою картини, блогер розмістив наступний пост, в якому зізнався, що за допомогою «фотошопу» «підставив» на фото картину відомого художника Марка Шагала.

«Після бурхливого обговорення нової будівлі театру, мені стало цікаво: 1. Чи вміють люди відрізняти, що красиво, а що ні? Що мистецтво, а що ні? Що буде цінно через 100 років, а що ні? 2. Що скажуть люди про картину геніального Марка Шагала, якщо не знатимуть, хто насправді її автор і яка її реальна вартість? 3. Чи можуть люди, не будучи фахівцями і експертами, впевнено і безапеляційно давати експертні оцінки? 4. Чи можуть люди серед десятка очевидного г***а побачити не г***о? І навпаки? Результат вийшов хоч і очевидний, але дуже сумний. Навколо нас всі експерти – навколо нас все г***о!» – пише Давиденко.

Як відомо, нова будівля Київського драматичного театру на Подолі викликала незадоволення киян, які одразу ж назвали її «крематорієм». Причина обурення мешканців міста – колір будівлі та її недоречність у затишному історичному куточку столиці.

Меценатом відбудови Київського драматичного театру на Подолі виявилась корпорація Roshen. На реконструкцію драмтеатру виділили 165 мільйонів гривень. Головний архітектор Києва Олександр Свистунов поспішив запевнити, що нинішній вигляд будівлі не є остаточним і що його ще мають «відкорегувати».

Свою думку щодо нової будівлі Київського драматичного театру на Подолі також висловила в інтерв’ю «Главкому» скандальний архітектор Лариса Скорик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: