Стало відомо, коли в Києві планують відкрити Подільсько-Воскресенський міст

Стало відомо, коли в Києві планують відкрити Подільсько-Воскресенський міст

Міст буде дворівневий

Наразі на Подільсько-Воскресенському мосту ведуться роботи з монтажу в’язів

У Києві планують відкрити автомобільне транспортне сполучення через Подільсько-Воскресенський міст за півтора-два роки.

Про це заявив столичний міський голова Віталій Кличко.

«Нині на Подільсько-Воскресенському мосту ведуться роботи з монтажу в’язів. Зараз ви поки можете бачити іржаву конструкцію – це підпірки. Уже влітку ми їх приберемо, і стане видно, який це красивий міст» – сказав Кличко.

Він також додав, що міст буде дворівневий. Верхній рівень – для автотранспорту, а знизу пройде гілка метрополітену.

За словами мера Києва, за всі роки на будівництво мосту вже витратили близько 5 млрд гривень бюджетних коштів. Для його завершення потрібно ще 7 млрд гривень.

«За умов належного фінансування потрібно приблизно 1,5-2 роки, щоб запустити спочатку автосполучення через міст. А потім можна говорити про будівництво метро. Я знаю, що мешканці Троєщини дуже чекають на втілення цього проекту. Ми повинні його реалізувати», – додав Кличко.

Він також наголосив, що місто вже розпочало великий інфраструктурний проект із подовження зеленої гілки київського метро на Виноградар. За словами мера, підготовчі роботи зі спорудження двох нових станцій, «Мостицька» і «Проспект Правди», вже розпочалися.

Як повідомляв «Главком», для покращення транспортного сполучення між лівим та правим берегом Дніпра у Києві капітально відремонтують автопроїзди мосту Метро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: