Стало відомо, на коли припаде пік повені у Києві

Стало відомо, на коли припаде пік повені у Києві

Синоптики заспокоюють: водопілля буде близьким до середнього багаторічного

Комунальні служби столиці продовжують роботи на гідротехнічних спорудах з метою ліквідації підтоплень та їх попередження у подальшому. Столичні рятувальники оперативно відпрацьовують виклики, зокрема, на вулиці Фанерній, Промисловому провулку та на території приватного сектору в Дарницькому та Дніпровському районах. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час тематичної наради. Про це повідомили в прес-службі КМДА.

Підрозділи райдержадміністрацій та комунальне підприємство «Плесо» обстежили території, що можуть бути підтоплені.

«Ми маємо повну координацію роботи усіх задіяних підрозділів та відпрацювання найбільш проблемних ділянок. Продовжуємо роботу в місцях підтоплень, всі балансоутримувачі гідротехнічних об’єктів та територій, що наближені або входять в зону підтоплень повинні забезпечити нормальну роботу. З областю координуємо спільні території», – зауважив Пантелеєв.

Під час наради в Українському гідрометцентрі спростували заяви деяких ЗМІ про потужний паводок.

«Порівняно з попередніми роками ми маємо достатньо сприятливі умови для формування весняного водопілля, яке буде близьким до середнього багаторічного. Ще раз наголошую на тому, що це не є якесь високе водопілля. Це середні умови проходження весняного водопілля», – заявив Микола Кульбіда.

Як повідомили в Дніпровському басейному управлінні водних ресурсів, об’єм повені, що очікується на підході до міста Києва в інтервалі від 21 до 26 млрд кубометрів води. Це нормативні межі повені. Пік повені припаде на 15 квітня, однак ці терміни можуть змінитися, зважаючи на очікуваний снігопад 17-18 березня.

Під час наради наголошено, що комісією Державного агентства водних ресурсів України ухвалено рішення про зниження максимального піку весняного водопілля у Києві за рахунок роботи Київського та Канівського водосховищ.

Разом із тим, за прогнозами Українського гідрометцентру до кінця березня через Київ пройде два або три циклони з інтенсивним снігопадом. У зв’язку із цим комунальні служби міста розпочали підготовку до чергового снігопаду в столиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: