Столичні чиновники вкрали у дітей-інвалідів 870 тис. грн

Столичні чиновники вкрали у дітей-інвалідів 870 тис. грн
Розкрадання бюджетних коштів

Екс-посадовців КМДА судитимуть за розтрату бюджету

Київською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно головного бухгалтера департаменту соціальної політики КМДА, а також колишнього начальника управління бухгалтерського обліку та фінансів Головного управління соціального захисту населення КМДА за фактом розтрати коштів столичного бюджету в особливо великих розмірах.
 
Встановлено, що, перебуваючи на вказаних посадах, зловмисники, діючи за попередньою змовою в інтересах третіх осіб, безпідставно внесли до офіційних документів завищені суми за оплату навчання студентів з-поміж дітей-інвалідів, інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених родин. У подальшому на підставі вказаних підроблених документів на рахунки одного зі столичних університетів з бюджету міста було безпідставно перераховано понад 870 тис. гривень.

 
Дії колишніх посадовців кваліфіковано за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 5 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) КК України.
 
Обвинувальний акт скеровано до Солом'янського райсуду столиці для розгляду по суті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: