Трансгендери вийшли на марш у Києві (фото, відео)

Трансгендери вийшли на марш у Києві (фото, відео)
Учасники маршу хочуть домогтися того, щоб в Україні їх визнавали повноправними членами суспільства
Фото: Інформатор

В акції взяли участь лише шестеро осіб

У середу, 17 жовтня, в Києві пройшов марш трансгендерів. Акція обіцяла бути масовою, але по факту в ній взяли участь всього шість осіб.

Організатор акції Деміен Хойд повідомив, що інформацію про захід поширював у Facebook. За його словами, активність в інтернеті показала, що на акцію збираються багато трансгендерних людей. Але, Деміен впевнений, що вони просто бояться публічності і всіляко уникають камер, тому і не з'явилися на марші. А найсміливіших можна було перерахувати на пальцях. Про це повідомляє Інформатор.

Мітингувальники зібралися біля станції метро «Арсенальна» і рухалися через Маріїнський парк до будівлі Міністерства охорони здоров'я. Їх супроводжував один патруль поліції і велика кількість представників ЗМІ.

Всесвітня організація охорони здоров'я виключила трансгендерність зі списку психічних захворювань. Таким чином, люди, які некомфортно почуваються в тілі жінки або чоловіка і вирішили змінити стать, вважаються абсолютно здоровими.

Учасники маршу хочуть домогтися того, щоб в Україні їх визнавали повноправними членами суспільства, не ущемляли інтереси і не змушували звертатися до психіатрів. Біля Міністерства охорони здоров'я пікетники зібралися, щоб закликати офіційно виконати ці вимоги. В руках активісти тримали плакати з гаслами: «Держава хвора, трансгендерні персони - ні», «Свобода гендерного вибору, ні психіатрам», «Трансгендерність - не діагноз, наше життя в наших руках». Не всі учасники мітингу були трансгендерами, двоє прийшли як група підтримки.

Нагадаємо, у середу Федерація профспілок України провела у Києві другий етап всеукраїнської акції протесту.

Повідомлялося, що в акції беруть участь близько тисячі осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: