У автобусах Києва показуватимуть театральні мініатюри про Голодомор

У автобусах Києва показуватимуть театральні мініатюри про Голодомор

Мініатюри показуватимуть до 23 листопада

Протягом 2 тижнів у громадському транспорті Києва театр-студія «Міф» спільно з музеєм Голодомору показуватимуть театральні мініатюри, у яких розповідатимуть історії людей, які пережили і розповіли про Голодомор.

Про це повідомляє прес-служба «Київпастранс».

Серія драматичних мініатюр «Ті, що блукають» присвячена до 85-х роковин Голодомору.

Мільйони пасажирів щоранку заходять у тролейбуси, трамваї, метро та їдуть на роботу. Рухаються звичайними маршрутами, думають про буденні справи, складають плани. Аж поки не почують: «Була в невістках у Свинарів. Як почалася голодовка, всі вимерли, тільки я одна лишилася. Помер свекор, свекруха, повмирали всі. Бо нічогісінько не лишилося в хаті, крім попелу. Все ж вигребли, навіть землю попід лавками перекопали».

«Це історія Марії Джулай. Але вона не одна. Їх багато. Вони виринають з мороку історії і розповідають про те, про що ніколи і нікому не говорили. Усіх, хто вижив, влада змусила забути про її страшний злочин, щоб жодне слово правди не дійшло до прийдешніх поколінь. Ті ж, хто помер, блукають, бо поховані без християнського обряду. Вони блукають, нагадуючи нам про наш борг, борг пам’яті. І лише коли ми знатимемо імена кожного, з понад 7 мільйонів навмисно убитих, і встановимо місця всіх масових поховань – тільки тоді вони знайдуть вічний спочинок», - коментує мініатюри один з акторів театру-студії.

Протягом наступних двох тижнів, до 23 листопада з 12:00 до 13:00 у автобусах маршруту №24 та тролейбусах №38 на перегоні між зупинками «площа Слави» - «Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» актори театру-студії продовжать відтворювати образи з тих страшних років та розповідатимуть історії реальних людей. Завітайте, послухайте.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: