У Києві пропонують назвати одну з вулиць ім'ям Бекешкіної

У Києві пропонують назвати одну з вулиць ім'ям Бекешкіної
Ірина Бекешкіна померла всього за 10 днів після виявлення у неї тяжкої форми онкології

Як варіант, колеги видатної української соціологині пропонують перейменувати вулицю Генерала Карбишева, на якій постійно проживала Ірина Бекешкіна

Колектив Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» звернувся до міського голови Києва Віталія Кличка з клопотанням вшанувати пам’ять видатної української соціологині й громадської діячки Ірини Бекешкіної назвою однієї з вулиць міста. Про це повідомляється на сайті фонду.

«Як варіант, колеги пропонують перейменувати вулицю Генерала Карбишева, на якій постійно проживала Ірина Бекешкіна», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, колектив Фонду сподівається, що за підтримки голови міста Віталія Кличка депутати Київради ухвалять позитивне рішення.

«Вважаємо, що такий крок з вашого боку буде схвально оцінено не лише киянами, а й усією науковою спільнотою та громадянським суспільством України», – підкреслюється у зверненні.

За словами громадського діяча Євгена Бистрицького, Ірину Бекешкіну об’єктивно називали найвідомішою соціологинею України.

«За оцінками колег, ніхто не зробив більше для формування відкритої чесної громадської думки в Україні. Без неї ми б не досягли усвідомлення, що це значить - чесні і вільні демократичні вибори», - зазначає він.

П’ятий президент України Петро Порошенко підкреслює: «Вона ніколи не служила кон’юнктурі, її висновки як соціолога завжди були стандартом якості. Ми всі відчували її турботу про суспільство, яке вона вивчала та відчувала кожен нерв у його настроях та змінах».

«Це велика втрата не лише для української соціології, а й для всієї країни. Адже своєю професійністю, розумом та об'єктивністю пані Ірина допомагала владі почути голос народу, його сподівання та прагнення. Її внесок у розбудову демократії та громадянського суспільства неоціненний» - наголосили в Офісі Президента України.

Як повідомлялося, директор Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва», старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України, кандидат філософських наук Ірина Бекешкіна померла 20 березня 2020 року.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: