У Києві штраф за неочищені від буруль дахи може зрости до 40 тис. грн

У Києві штраф за неочищені від буруль дахи може зрости до 40 тис. грн

Киян закликають бути обережними, пересуваючись під будівлями

Територію Києва обстежують інспектори благоустрою

Для оперативного очищення дахів від буруль та снігу, що утворились внаслідок підвищення температури, територію Києва обстежують інспектори благоустрою. У разі виявлення небезпечних утворень на дахах інспектор благоустрою складає протокол або припис про порушення Правил благоустрою. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

«Додатково у кожному районі створені по 5-6 бригад при Керуючій компанії, які оснащені відповідною технікою для очищення дахів, до яких може звернутись будь-який балансоутримувач для ліквідації буруль і накрижень на даху», - розповів він.

Панчій зазначив, що за не прибирання своєї території передбачені штрафи до 1700 гривень. 

«Для більшої мотивації прибирання своєї території балансоутримувачами ми розробили зміни до Адміністративного Кодексу, які знаходиться на розгляді у відповідних комітетах Верховної Ради. Ці зміни спростять складання інспекторами благоустрою адміністративних протоколів і збільшать суми штрафів до 40 тисяч гривень», - повідомив чиновник.

Окрім штрафних санкцій на безвідповідальних балансоутримувачів накладається відповідальність відшкодування матеріальної/моральної шкоди, що була нанесена здоров’ю чи майну через падіння снігу або бурулі з даху своєї будівлі. 

«Хочу застерегти пішохідів, що жодна сума штрафів не компенсує Вам здоров’я, тож перевіряйте відсутність накрижень на дахах будівель, вздовж яких Ви пересуваєтесь», - додав Панчій.

Як повідомляв «Главком», 30 січня на вул. Машинобудівній у Солом’янському районі Києва бурулька впала на голову перехожому. 37-річний чоловік отримав закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку. «Швидка» доставила його до лікарні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: