У Києві судитимуть посадовців трьох вишів, які заробляли на іноземцях

У Києві судитимуть посадовців трьох вишів, які заробляли на іноземцях

Посадовці вишів незаконно продовжували терміни перебування в Україні для відрахованих студентів-іноземців

Прокуратурою Києва затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовців Університету державної фіскальної служби України, Приватного вищого навчального закладу «Європейський університет» та Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, які налагодили схему заволодіння грошовими коштами іноземних громадян шляхом зловживання службовим становищем. Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Посадовців було викрито у жовтні 2017 року в рамках спільної операції працівників прокуратури міста Києва та СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження УЗЕ у м. Києві. Діючи за попередньою змовою, вони оформлювали іноземних громадян та студентів-іноземців, які були відраховані з навчальних закладів України, на підготовчі курси різних ВНЗ без фактичного їх відвідування, тим самим безпідставно продовжували термін їх перебування на території держави.

За оформлення 6 місяців таких курсів службовці вищих навчальних закладів вимагали по 500 доларів США.

Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 191 КК України та ч. 1 ст. 366 КК України скеровано до суду.

Відповідно до санкції статей їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На сьогодні всі фігуранти кримінального провадження відсторонені від виконання службових обов’язків.

Як повідомлялолся, правоохоронцями викрито на одержанні неправомірної вигоди проректора з навчально-методичної роботи приватного вищого навчального закладу «Міжнародна академія екології та медицини»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: