У Києві судитимуть жінку, яка на дві доби залишила своїх дітей без нагляду

У Києві судитимуть жінку, яка на дві доби залишила своїх дітей без нагляду
Діти перебували вдома самі, без їжі, у незадовільних санітарно-гігієнічних умовах

Вирішується питання щодо позбавлення підозрюваної батьківських прав

Прокуратурою направлено до суду обвинувачення щодо 28-річної жінки, яка на 2 доби залишила двох своїх малолітніх дітей напризволяще в квартирі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

В ході досудового розслідування слідчими та прокурорами з’ясовано, що з 8 по 10 жовтня поточного року 3-річний хлопчик та його 7-річна сестричка перебували вдома самі, без продуктів харчування, у незадовільних санітарно-гігієнічних умовах, у той час як їх мати вживала алкогольні напої.

Покинутих жінкою дітей виявив її цивільний чоловік та сусіди. Після цього малюків одразу доставили до Дитячої клінічної лікарні №3, де їх оглянули лікарі. За їхніми висновками, діти перебували у відносно задовільному стані.

Під процесуальним керівництвом прокурорів місцевої прокуратури зібрано достатні докази для обвинувачення матері дітей у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство).

На даний час слідство у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Дарницького райсуду Києва для розгляду.

Також вирішується питання щодо позбавлення підозрюваної батьківських прав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: