У Києві вшанували пам‘ять загиблих у військових конфліктах

У Києві вшанували пам‘ять загиблих у військових конфліктах
Загиблих вшанували хвилиною мовчання
Фото: Укрінформ

Участь у церемонії взяли посли Франції, Британії, Канади

У Києві пройшла урочиста церемонія з нагоди Дня пам'яті полеглих, який традиційно відзначають у країнах Британської Співдружності в день закінчення Першої світової війни.

Під час заходу представники посольств та Міністерства оборони України вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до могили Невідомого солдата в Парку Вічної слави.

Участь у церемонії взяли посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф, посол Канади в Україні Роман Ващук. Також під час церемонії пролунали вірші від учасників заходу та молитва за полеглими у війнах. У всіх гостей та учасників заходу на одязі була прикріплена квітка маку, що є символом вшанування пам'яті.

11 листопада 1918 року - день, коли було підписано Комп'єнське перемир'я - договір про припинення військових дій у Першій світовій війні. У Києві церемонія Дня пам'яті полеглих проходить шостий рік поспіль.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко разом з лідерами країн світу у Парижі взяв участь пам’ятній церемонії, присвяченій 100-й річниці завершення Першої світової війни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: