У Києві з’явився пам’ятник - музичний грамофон

У Києві з’явився пам’ятник - музичний грамофон
Грамофон з'явився за адресою Рогнідинська, 2
Фото: kiev.informator.ua

Пам'ятник оснащений музичної кнопкою, натиснувши яку, можна почути гімн столиці

У Києві, 20 жовтня, відбулося відкриття музичної статуетки «Київський грамофон». Скульптура створена в рамках проекту про історію столиці «Шукай».

Грамофон з'явився на вулиці Рогнідинській, 2. Статуетка стала десятою, ювілейною в колекції «Шукай». Організатор проекту Юлія Бевзенко розповіла про ідею створення скульптур.

За словами Юлії, під час поїздки в Ужгород, вона побачила мініатюрні історичні пам'ятники. Тоді й виник задум створити подібну серію робіт в Києві, щоб розповісти киянам і гостям столиці цікаві факти про місто. Девіз проекту - гуляйте без екскурсоводів. Адже завдяки статуеткам, кожен зможе дізнатися, як створювався Київ і якою символікою він знаменитий.

Відкриття нової статуетки відбувається 20 числа кожного місяця о 12:00. «Київський грамофон» став десятої скульптурою проекту. Цей пам'ятник оснащений музичної кнопкою, натиснувши яку, ви можете почути гімн столиці. Крім того, на грамофоні, як і на всіх інших статуетках, є QR-код. Зчитуючи його через смартфон, можна прочитати історичний факт про символ.

Історія міні-скульпутри: в Києві грамофони вийшли у продаж в 1902 році в магазині «Депо музичних інструментів», власником якого був Генріх Індржишек. У 1911 році Генріх заснував фабрику з виготовлення платівок для інструменту «Екстрафон». Пам'ятник є нагадуванням про пожежу на музичній фабриці, в якій згоріла більша частина продукції. Тільки в 1911 році в столиці відбувся перший продаж уцілілих примірників. І маленький грамофончик в центрі - нагадування про цю частину історії міста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: