У столиці злодіїі відправляли наркотичні засоби поштою

У столиці злодіїі відправляли наркотичні засоби поштою

Злочинна група збувала канабіс через поштові відділення

Столичні правоохоронці 39-річного зловмисника, який разом зі спільниками налагодив перевезення та збут поштою наркотичних засобів, прихованих у цукерках.

Про це інформує прес-служба столичної прокуратури, повідомляє «Главком».

«В ході тривалої спецоперації із застосуванням негласних слідчих (розшукових) заходів встановлено, що раніше судимий, у тому числі за злочини, пов’язанні з незаконним обігом наркотичних засобів, мешканець Київщини організував злочинну схему розповсюдження особливо небезпечного наркотичного засобу - канабіс та психотропної речовини – амфетамін», - йдеться у повідомленні.
 
також зазначається, що чоловік домовився про постачання до столиці шляхом незаконної пересилки через поштові відділення канабісу та амфетаміну із двома мешканцями іншої області, у тому числі фермером, який на власних земельних ділянках незаконно вирощував коноплю, приховуючи між іншими рослинами.
 
В подальшому зловмисник орендував квартиру, де його близькі родичи займалися розфасовкою наркотиків, та підібрав кількох дилерів, які безпосередньо займались збутом заборонених речовин.
 
18.11.2017 організатора наркобізнесу затримано в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо після одержання у київському поштовому відділенні чергової посилки з наркотичним засобом, який було приховано в цукерки. Під час поверхневого огляду у нього було виявлено майже 40 пакетиків з канабісом і амфетаміном.
19.11.2017 правоохоронці затримали двох його спільників, а також зловмисника, який збував наркотичні та психотропні речовини наркозалежним особам.

 
Під час проведення слідчих дій за місцем проживання фігурантів провадження виявлено та вилучено значну кількість наркотичної речовини канабіс у скляних банках загальним об’ємом 7,5 літрів та близько 200 г амфетаміну.
 
Крім того, задокументовано факт незаконної пересилки із Запорізької області посилок з канабісом загальною масою понад 1,8 кг, а також подальшої пересилки наркотичного засобу до Вінницької області.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 307 КК України, триває. Наразі проводяться хімічні експертизи та вирішується питання про оголошення затриманим про підозру та обрання вказаним особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: