За зиму на льоду на київських водоймах загинуло чотири людини

За зиму на льоду на київських водоймах загинуло чотири людини

На водоймах столиці врятували за зимовий період 17 осіб, які потрапили в надзвичайну ситуацію на льоду

Цієї зими у Києві на льоду загинуло чотири людини. Про це повідомив командир Комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку» Дмитро Піхало.

«За статистикою, рятувальники київського гарнізону на водоймах столиці врятували за зимовий період 17 осіб, які потрапили в надзвичайну ситуацію на льоду, 4 людини загинуло», – сказав він у коментарі телеканалу «112 Україна».

Піхало також уточнив, що зараз, в період мінливої погоди, не рекомендує наближатися до льоду в принципі. Якщо така необхідність все ж виникла, варто уникати місць з сильною течією, в яких можуть утворюватися промоїни, і безлюдних ділянок водойм - щоб мати можливість отримати допомогу в разі потреби.

В середньому товщина льоду на водоймах зараз коливається від 2 до 13 см. Поверхня льоду присипана снігом, через що складно відрізнити промоїну від надійного льоду, і це є серйозною небезпекою для людей.

Як повідомляв «Главком», 20 березня на острові Жуків в акваторії річки Дніпро рятувальники витягли з-під криги тіло чоловіка. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: