Замкова гора у Києві отримала новий статус

Замкова гора у Києві отримала новий статус

У статусі парку Замкова гора захищена від «захоплень та забудов»

Земельній ділянці, що розташована на Замковій горі в Подільському районі міста Києва, надали статус парку. Про це стало відомо сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради.

Земельна ділянка, яка отримала статус парку, має  орієнтовну площу 9,8 га і знаходиться між вулицею Воздвиженською, провулком Ладо Кецховелі, Фролівським провулком та Андріївським узвозом. 

«Ми закликаємо раз і назавжди офіційно окреслити межі Замкової гори, аби зберегти це історичне місце для нащадків. Тим паче, один із київських забудовників раніше вже заявляв про намір звести 8-поверховий готель на Андріївському узвозі, частково зазіхнувши на територію Замкової гори. Цим рішенням ми створюємо повноцінний заповідник, і ніхто там нічого не зможе захопити, забрати чи побудувати», - зазначив співавтор відповідної ініціативи, депутат Київради Сергій Гусовський.

Окрім того, депутати надали статус скверу земельній ділянці, що розташована на вул. Лук'янівській у Шевченківському районі. Орієнтовна площа зеленої зони  - 0,46 га.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: