Головатий розповів, що міститиме висновок Венеційської комісії щодо українського закону «Про освіту»

 Головатий розповів, що міститиме висновок Венеційської комісії щодо українського закону «Про освіту»
Фото: mon.gov.ua

Україна очікує рекомендації щодо мовної політики від Європейської комісії за демократію через право

Венеційська комісія може порекомендувати напрямок, у якому слід Україні надалі рухатись у мовному питанні у сфері освіти, зазначав в інтерв’ю «Главкому» член Венеційської комісії Сергій Головатий.

Раніше повідомлялося, що сусідні держави — Угорщина та Румунія — протестують проти нового українського закону «Про освіту», бо з ним для них закінчується така собі «комуністична лафа». Як зазначив тоді Головатий, поведінка офіційного Будапешта щодо українського закону «Про освіту» є досить агресивною. Він наголошує на тому, що в цьому аспекті Україна вже має досвід: Путін, анексуючи Крим, обґрунтовував свою агресію інтересом захисту «русскоязычних соотечественников». 

Нагадуємо, що на початку вересня Верховна Рада ухвалила Закон «Про освіту», один з пунктів — переведення шкільної освіти в Україні винятково на українську мову.

Це викликало обурення у представників окремих меншин переважно на Західній Україні. На їх підтримку виступили уряди Румунії і Угорщини.

11 грудня Венеційська комісія має надати рекомендації до нового освітнього закону України.

Повну версію інтерв’ю з Сергієм Головатим Читайте тут: Член Венеційської комісії Сергій Головатий: Навчання виключно мовою нацменшин? Такого не допускає жодна країна Європи!

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: