В «Укрпошті» роз’яснили ситуацію із загрозою припинення доставки пенсій

 В «Укрпошті» роз’яснили ситуацію із загрозою припинення доставки пенсій

Як повідомив генеральний директор «Укрпошти», часу на вирішення питання залишається місяць

У ПАТ «Укрпошта» з’явилася можливість якнайшвидшого позитивного вирішення питання про необхідність підвищення тарифу на доставку пенсій.

Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський на прес-конференції в Києві в четвер, 1 листопада.

«Мені здається, що нас починають чути, і певний позитивний рух у напрямі вирішення цього питання вже є. Ми сподіваємося, що це питання буде вирішено вже найближчим часом, і всі пенсіонери України спокійно зможуть отримувати пенсії в «Укрпошті», як вони отримують їх зараз», - сказав він.

За словами Смілянського, часу на вирішення цього питання залишається місяць - до 1 грудня, оскільки навіть якщо нові тарифи буде затверджено, «Укрпошті» необхідно буде підписати договір із Пенсійним фондом, підготувати логістичну мережу тощо.

«Президент пообіцяв організувати процес так, щоб це питання було вирішено і для працівників «Укрпошти», і для пенсіонерів. Усі розуміють, що це дуже важливе соціальне питання, і я вдячний за увагу до цього питання», - зазначив гендиректор «Укрпошти».

Він також повідомив, що нещодавно прем'єр-міністр Володимир Гройсман отримав новий пакет документів щодо тарифів.

«Моє відчуття - після уваги керівництва країни до цього питання рішення рухається. Усі зацікавлені в тому, щоб люди отримували пенсії. Усі розуміють, що, окрім «Укрпошти», дешевше їх ніхто не доставить», - наголосив Смілянський.

Він також зазначив, що раніше вже була спроба передачі функції доставки пенсій приватним компаніям, проте в результаті цього експерименту близько 30% пенсій просто «не доїхали» до одержувачів.

У разі позитивного вирішення питання та з огляду на суттєве скорочення банківських мереж, заявив Смілянський, цілком можливо, що пенсіонерів, які отримуватимуть пенсії через «Укрпошту», у результаті побільшає.

За його словами, ще одним можливим вирішенням питання компенсації може стати ухвалення Верховною Радою законопроекту №6601, що дозволить «Укрпошті» розпочати надання фінансових послуг.

«У цьому разі ми готові скоротити витрати Пенсійного фонду на доставку пенсій до нуля за п'ять років», - запевнив Смілянський.

Як відомо, раніше генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський припускав, що «Укрпошта» вимушена буде припинити доставку пенсій, оскільки тариф на цю послугу не переглядався з 2004 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: